VIDEO | O nouă biserică ortodoxă românească a fost inaugurată în Italia. Noul lăcaș este din lemn, în stil maramureșean

Comunitatea ortodoxă românească din localitatea italiană Rieti, regiunea Lazio, a sărbătorit vineri, 23 aprilie 2021, inaugurarea unei noi biserici care a fost construită în cartierul Campoloniano. Parohul acestui nou lăcaș este preotul Constantin Holban, iar patronul bisericii este Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, care în secolul XVII a fost mitropolit al Banatului.

Noua biserică ortodoxă românească de la Rieti. Foto: frontierarieti.com

Lucrările pentru construcția noii biserici, situată pe via Benedetto Riposati din Rieti, au început la data de 1 februarie 2020, iar aceasta fost construită din lemn, în stil maramureșean. Are o înălțime de peste 20 de metri și se află în mijlocul naturii.

Foto: frontierarieti.com

La ceremonia de inaugurare și sfințire a lăcașului, eveniment care a început la ora 17:00 de ieri, a participat atât episcopul titular al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Siluan Șpan, precum și episcopul provinciei Rieti, Domenico Pompili și primarul localității, Antonio Cicchetti.

„Sărbătorim cu toții, împreună, un mare eveniment. Pentru ca fiecare om din acest oraș să poată exprima în mod liber ceea ce are în inimă și să poată dărui ceea ce are în propriul bagaj cultural printr-un schimb reciproc civil ce are o singură cerință: respectarea istoriei, a tradițiilor și a legilor celor care sunt nativi în această zonă. Am construit patria noastră cu mari sacrificii, chiar și cu sânge, și am adaptat-o chiar și din punct de vedere cultural la exigențele vremurilor. Pretindem respect așa cum și noi, îmbrățișându-i pe toți într-o iubire universală, garantăm respectul libertății și a gândirii ale celorlalți. Este un moment așteptat de mult timp, rodul muncii unor oameni de bună credință. În sfârșit am reușit și astăzi este o zi de sărbătoare pentru toți”, a declarat edilul orașului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI