„Nu am vrut să o omor, am crezut că a leșinat”. Mărturia bărbatului din Italia care și-a ucis iubita româncă

Bărbatul care a ucis-o în Italia pe Liliana Cojiță, femeia româncă în vârstă de 55 de ani rezidentă în localitatea Tombolo din provincia Padova (Veneto) a recunoscut crima și a făcut mai multe declarații în fața anchetatorilor.

liliana-cojita-20230923
Liliana Cojiță, 55 de ani.

Potrivit celor relatate de ziarul Il Gazzettino, Youssef Mahid, în vârstă de 49 de ani și de origine marocană, a mărturisit totul în prezența avocatului său, Corrado Perseghin, și a procurorului Roberto D’Angelo.

Conform sursei citate, crima a fost precedată de o relație tumultuoasă, marcată de mai multe scene de gelozie din partea marocanului.

Cu opt zile înainte de tragedie, Mahid avusese o altercație cu Liliana. În timpul acelor discuții, el ar fi prins-o de păr pe conaționala noastră.

Conform anchetatorilor, relația tensionată dintre cei doi ar fi durat de cel puțin o lună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În dimineața zilei de miercuri, 20 septembrie 2023, când se afla în camera iubitei sale, Mahid a observat un bărbat la volanul unei mașini, prin fereastră, bărbat despre care a presupus imediat că ar fi amantul Lilianei.

179fa273-2700-43ac-ade2-f50db6259330
Strada pe care se află locuința în care s-a petrecut crima. Sursă foto: ansa.it.

La puțin timp după aceea, femeia româncă a primit un apel telefonic de la un conațional, iar gelozia lui Mahid a explodat, culminând cu agresiunea fizică a iubitei sale, pe care a asfixiat-o cu o pernă.

Crezând că femeia a leșinat, a așezat-o pe pat și apoi a încercat să o trezească, a mai mărturisit inculpatul.

„Nu am vrut să o omor, când am văzut că nu se mișcă, am crezut că a leșinat. Am încercat să-i pun apă pe față, să văd dacă respiră. Când mi-am dat seama că a murit, am intrat în panică”, a mărturisit Mahid.

După comiterea crimei, bărbatul marocan, declarându-se terorizat, a luat bicicleta și a pedalat ore în șir prin localitate.

A revenit în cele din urmă acasă, dar nu a putut dormi toată noaptea din cauza remușcărilor.

În jurul orei 14:00 de joi, 21 septembrie 2023, el s-a prezentat la carabinieri și a mărturisit crima.

Procurorul l-a interogat apoi pe criminal în aceeași zi, la ora 18:00, iar interogatoriul a durat până la ora 21:00.

În acest interval, printre altele, Mahid a spus că a mărturisit crima „pentru că uciderea, conform Coranului, este un păcat”, el fiind de religie musulmană.

În prezent, Mahid este acuzat de omor cu intenție și se află în detenție la Padova. Autopsia va fi efectuată în curând, iar anchetatorii au confiscat toate pernele din camera femeii, precum și telefoanele mobile ale celor doi, în căutare de dovezi.

Presupusul amant al Lilianei, un bărbat de naționalitate română, a fost interogat și el, acesta negând că ar fi existat o relație amoroasă între el și victimă și a afirmat că erau doar prieteni.

Liliana s-a mutat în Italia pentru a fi alături de sora ei, Marcela, care trăiește în Peninsulă de circa 20 de ani și locuiește în Onara.

Ulterior, l-a cunoscut pe bărbatul de 49 de ani și a început o relație cu el. Acesta lucra ca muncitor și avea antecedente penale minore, mai precizează presa locală.