Nuntă cu final tragic: Bunica miresei a murit și 40 de nuntași au ajuns la spital

Un eveniment fericit s-a transformat într-o tragedie, după ce nunta a doi tineri s-a încheiat cu zeci de oameni în spital, cu suspiciune de intoxicație alimentară, și cu moartea neașteptată a bunicii miresei. Evenimentul dramatic a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 iulie, în provincia Salamanca, Spania, informează Diario de Leon.

După festivitatea de cununie a mirilor, balul, masa și felicitările au fost organizate într-un restaurant din Peñaranda de Bracamonte.

La un moment dat, la câteva ore după ce începuse nunta, numeroși invitați la eveniment au început să se simtă rău, cu simptome care indicau o posibilă intoxicație alimentară.

În total, aproximativ 40 de oameni au fost nevoiți să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe a Centrului Sanitar din Peñaranda.

Situația a devenit dramatică în momentul în care membrii familiei au descoperit, în jurul orei 01:20, că bunica miresei, o femeie în vârstă de 90 de ani, a decedat în camera sa de hotel unde a mers să se odihnească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Personalul medical a ajuns rapid la fața locului, dar n-au putut face altceva decât să confirme decesul.

Având în vedere că toate persoanelor afectate au servit același meniu, s-a declanșat o anchetă pentru a stabili dacă originea problemelor este comună și dacă a fost cauzată de vreun aliment stricat din restaurant.

Inspectorii din cadrul Serviciului de Supraveghere a Sănătății Publice din Spania au deschis un dosar pe acest caz, investigând o posibilă intoxicație alimentară în masă.

Specialiștii au prelevat mai multe mostre pentru a determina dacă situațiile sunt efectiv rezultatul unei intoxicații.

În dimineața zilei de duminică, un medic legist a efectuat o autopsie asupra corpului bătrânei și a prelevat, de asemenea, mai multe mostre care vor fi trimise la laborator pentru analiză, pentru a determina dacă decesul este legat de presupusa intoxicație.

Până în prezent nu au fost depuse plângeri de către victime.