O badantă din Italia a transformat viața unei femei bolnave într-un chin. O lovea și o ardea cu fierul de călcat

O femeie în vârstă de 55 de ani, cu probleme psihice, domiciliată la Torino, a fost supusă unui tratament inuman și lăsată fără mâncare de către femeia care trebuia să aibă grijă de ea. Era lovită, arsă cu fierul de călcat și uneori forțată să doarmă pe balcon, relatează La Stampa.

Un caz cutremurător care scoate în evidență importanța supravegherii și a protecției persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

Badanta, în vârstă de 44 de ani, în îngrijise anterior pe tată femeii. Înainte de a deceda, în anul 2016, bătrânul a rugat-o pe îngrijitoare ca după ce el nu va mai fi să aibă grijă de fiica lui.

Îngrijitoarea a acceptat această responsabilitate și a primit bani pentru întreținerea femeii. În schimb, banii au fost folosiți în alte scopuri, iar femeia a fost ținută în condiții inumane. Ea era forțată să facă dușuri reci, fiindcă îngrijitoarea nu voia să se consume prea multă apă caldă.

La un moment dat, badanta a adus-o în casa femeii și pe mama ei și amândouă o tratau pe proprietară ca pe o servitoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea trebuia să facă curățenie și alte treburi casnice până noaptea târziu, apoi să se trezească devreme dimineața. Loviturile începeau aproape imediat, inițial cu mâinile goale și apoi cu bastoane.

Într-o zi, femeia a fost arsă cu fierul de călcat, ca pedeapsă. Ea era izolată de lumea exterioară și nu avea voie să vorbească cu nimeni. Dormea pe jos, iar anchetatorii au descoperit că uneori era lăsată să doarmă pe balcon în timpul nopților de iarnă.

Adesea flămândă, căuta prin gunoiul casei în speranța că v-a găsi ceva de mâncare. Mama îngrijitoarei este acuzată că i-a rupt un deget și că a legat-o de pat noaptea pentru a-i împiedica să se ridice și să mănânce.

Investigațiile au început în urma reclamațiilor tutorelui legal al femeii, care era sub îngrijirea unui centru de igienă mentală din Torino.

Când polițiștii au ajuns la locuința respectivă, au găsit-o pe femeia de 55 de ani într-o stare evidentă de malnutriție și plină de vânătăi. Ea a cerut polițiștilor să o ducă de acolo și le-a arătat o morcov putred pe care îl ascundea în mânecă, întrebând dacă îl poate mânca, deoarece nu mâncase de zile întregi.

Recent, un judecător de la Tribunalul din Torino a acceptat acuzațiile aduse împotriva a celor două femei, Benedetta G., în vârstă de 65 de ani, și Francesca G., în vârstă de 44 de ani.

Cele două, mamă și fiică, sunt acuzate de agresiuni agravate. Badanta în vârstă de 44 de ani se află în arest la domiciliu, iar mamei i s-a interzis să se apropie de casa în care au avut loc maltratările.

Victima a fost ulterior transferată într-o comunitate protejată.