O badantă româncă a bătut în Italia bătrânii asistați. I-au reproșat că stă prea mult la telefon

O badantă româncă, în vârstă de 52 de ani și care a fost angajată să îngrijească un cuplu de bătrâni din localitatea italiană Sesto Fiorentino, provincia Firenze din Toscana, a fost denunțată pentru vătămare corporală după ce ar fi bătut persoanele asistate.

Potrivit ziarului La Nazione, incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:30 de vineri, 1 septembrie 2023, și a culminat cu internarea celor doi bătrâni în spital.

Conform anchetatorilor, conflictul ar fi izbucnit după ce bătrânii, amândoi cu vârste peste 90 de ani, i-au reproșat îngrijitoarei că petrece prea mult timp la telefon.

Mai mult, într-un moment de frustrare, pensionara italiancă ar fi smuls telefonul din mâna badantei și l-a aruncat pe fereastră, în grădina casei.

Acesta a fost momentul în care românca și-ar fi pierdut controlul, agresând-o mai întâi pe femeie, care a fost găsită cu mai multe vânătă la nivelul mâinilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, conaționala noastră l-ar fi bătut și pe soțul bătrânei, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile și a căzut din cauza loviturilor primite.

Cuplul a reușit ulterior să-l contacteze pe fiul lor, acesta din urmă sosind imediat la fața locului și alertând poliția.

Anchetatorii interveniți la locuința celor doi bătrâni susțin că au găsit urme de sânge în camera unde a avut loc agresiunea.

Îngrijitoarea a fost concediată pe loc, dar aceasta ar putea fi cea mai mică dintre problemele cu care se va confrunta de acum.

Având în vedere că soții au fost internați în spital, femeia româncă riscă să petreacă ani grei la închisoare pentru acest acces de furie, precum și să plătească despăgubiri considerabile familiei pentru care lucra.