O badantă româncă s-a îmbogățit în Italia de pe urma bătrânului care i-a făcut cadouri de 2 milioane de euro

Un caz de înșelăciune a ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul din Varese, unde o fostă menajeră româncă este acuzată că a profitat de vulnerabilitatea unui bătrân de 85 de ani pentru a-i sustrage aproximativ 2 milioane de euro între 2013 și 2020.

Apărarea femeii susține însă că toate bunurile și banii primiți au fost cadouri din partea bătrânului.

Acuzația adusă îngrijitoarei este de exploatare a unei persoane aflate într-o stare de incapacitate, menționează Luino Notizie

Bătrânul, un prosper om de afaceri din Tradate, regiunea Lombardia, suferea de un deficit cognitiv sever, conform evaluării medicale solicitate de rudele sale.

Medicul psihiatru consultat de familie a clarificat că antreprenorul confunda lira cu euro și că nu era conștient de adevărata valoare a banilor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„El credea că un platou cu creveți costa 17.000 de euro și că pentru a umple rezervorul mașinii Porsche avea nevoie de 2.000 de euro,” a explicat medicul în fața judecătorului.

Concluzia specialistului a fost că un tutore ar fi fost necesar, subliniind că persoanele cu deficite cognitive importante devin adesea atașate de îngrijitorii lor, făcându-i vulnerabili.

Printre bunurile și sumele de bani despre care se crede că au fost sustrase se numără o poliță de asigurare de viață de 500.000 de euro, o donație a unei case în România și retrageri de numerar din contul antreprenorului pentru un total de 639.000 de euro.

Avocatul îngrijitoarei susține că acestea au fost cadouri făcute de bunăvoie de către bătrân, care era deosebit de atașat de ea.

Bătrânul a decedat în anul 2021, iar fosta lui soție, alături de cei doi fii, s-a constituit parte civilă în proces. Aceasta a adus în atenția judecătorului transferurile bancare suspecte care plecau din contul soțului său și ajungeau în România, la rudele îngrijitoarei românce.

De asemenea, ea a prezentat o listă de mișcări bancare descoperită printre efectele personale ale badantei, care se refereau la contul bătrânului.

Unul dintre fiii bărbatului a mărturisit în instanță despre anomaliile financiare observate. „Au fost realizate transferuri bancare către persoane din România, pe care nu le cunoșteam și care nu aveau nicio legătură cu tatăl meu.”

Un moment cheie în acest caz a fost mărturia fostei soții, care a relatat cum bătrânul i-a cerut ajutorul înainte de a-și pierde complet luciditatea:

„Caută-mi o altă femeie, pentru că badanta asta continuă să-mi ceară bani”. Această declarație subliniază presiunea constantă la care era supus omul de afaceri, subminându-i capacitatea de a lua decizii raționale.

Procesul continuă.