O badantă și doi bărbați români au furat în Italia monede antice de 150.000 de euro din casa unui pensionar

Trei persoane, o badantă de origine străină și doi români au fost arestate de poliție în Italia, acuzate de furtul a 150.000 de euro în monede antice din casa unui colecționar în vârstă din Torino, zona Crocetta, comis în urmă cu doi ani, pe data de 17 aprilie 2022.

Un al patrulea infractor care a participat la furt este căutat de poliție, menționează Corriere della Sera.

Românii arestați, în vârstă de 34 și 40 de ani, erau muncitori, rezidenți în Torino. Aceștia au fost prinși marți dimineața, 6 februarie 2024, alături de badanta marocană în vârstă de 43 de ani, considerată a fi persoana care a organizat furtul.

Ea lucra pentru vecinul pensionarului care a fost jefuit

Grupul este suspectat că a așteptat plecarea colecționarului de monede din locuință pentru a intra în apartament folosind cheile la care badanta marocană a avut acces, deoarece proprietarii și-au schimbat cheile între ei, evitând astfel să spargă încuietorile și să trezească suspiciuni în rândul vecinilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi vecini, amândoi pensionari și prieteni între ei, își schimbaseră mănunchiurile de chei de rezervă, iar badanta a descoperit ascunzătoarea duplicatelor.

Această metodă le-a permis hoților să sustragă fără probleme valoroasele monede antice

Ținta a fost un mobilier care adăpostea un seif de 400 de kilograme. Hoții l-au transportat pe scări, spunând vecinilor că este în curs de a fi mutat în altă locație, și apoi l-au încărcat într-o camionetă albă, împrumutată de la un conațional.

Au acoperit plăcuța de înmatriculare, dar, examinând înregistrările camerelor de supraveghere și cele filmate de vecinii suspicioși, polițiștii au reușit să identifice pe lateral un autocolant al unei firme din provincia Varese.

De la acest detaliu minor, investigatorii au ajuns la un comerciant ambulant din Torino, complet străin de această poveste. Dar verificând apelurile efectuate în ziua furtului, au identificat un număr de telefon mobil care se conectase de mai multe ori la celula telefonică din Crocetta.

Acum, anchetatorii speră să poată recupera măcar o parte din bunurile furate și să-l identifice pe singurul hoț care a scăpat de arest.