O fată din Italia s-a salvat de agresiunile tatălui folosind gestul anti-violență

O tânără în vârstă de 14 ani din Prato, regiunea Toscana, și-a salvat viața în ziua de Crăciun folosind un gest simplu, dar eficient, pentru a semnala abuzul domestic.

Fata, de origine străină, a reușit să atragă atenția polițiștilor, depășind barierele lingvistice, printr-un semnal anti-violență cunoscut ca „Signal for help”, relatează La Nazione.

Această metodă de comunicare constă în îndoirea pdegetului mare în palma mâinii, urmată de ridicarea celorlalte patru degete și apoi închiderea lor într-un pumn.

photo_2023-12-30_13-29-18

Semnalul, devenit popular prin intermediul rețelelor sociale, este unul convențional pentru denunțarea violenței domestice, în special în locuri publice, dar nu numai.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul a avut loc imediat după ce fata a fost agresată verbal de către tatăl ei

Comportamentul agresiv al bărbatului a atras atenția unor agenți de poliție care se aflau în zonă.

Profitând de această oportunitate, adolescenta a făcut semnalul de ajutor către polițiști, care imediat au înțeles mesajul SOS și au intervenit pentru a o ajuta.

Polițiștii au reușit să îl ducă pe tatăl fetei la secția de poliție sub pretextul unei scuze, unde tatăl și fiica au fost interogați separat pentru a clarifica situația.

În urma acestor interogatorii, tatăl a fost denunțat pentru violență domestică. Ancheta continuă pentru a stabili toate detaliile și pentru a lua măsuri suplimentare necesare.