O femeie a fost sechestrată de soțul ei timp de 12 ani. Polițiștii au găsit-o într-o cameră cu gratii, dezbrăcată și rasă în cap

O femeie în vârstă de 53 de ani fost sechestrată timp de 12 ani într-un apartament chiar de soțul ei, un bărbat în vârstă de 55 de ani.

Victima a fost salvată în urmă cu o săptămână din captivitate de polițiști, aceasta fiind găsită de oamenii legii într-o stare deplorabilă.

Potrivit ziarului francez Le Figaro, femeia, care are cetățenie germană, a fost descoperită luni, 7 august 2023, într-un apartament din centrul orașului francez Forbach (Moselle).

Polițiștii l-au arestat imediat pe soțul femeii, în vârstă de 55 de ani și de aceeași naționalitate potrivit informațiilor obținute de AFP din surse polițienești.

Operațiunea de salvare a femeii a fost efectuată de polițiștii francezi la ora 6:00 dimineața. Ea a fost găsită încuiată într-o cameră cu gratii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia era dezbrăcată, avea capul ras, era subnutrită și avea diferite fracturi „la ambele picioare și la degete”, conform RMC.

Victima a fost internată imediat în spital, iar din primele constatări reiese că a fost torturată, așa cum a indicat o sursă polițienească pentru AFP. În apartamentul cuplului a fost descoperit, de altfel, și un dispozitiv de tortură.

De asemenea, anchetatorii au găsit și o agendă în care bărbatul „și-a notat faptele și momentele când o hrănea pe victimă”.

Conform informațiilor deținute de Le Figaro, femeia de 53 de ani a reușit să intre în contact cu o asociație germană de ajutor victimelor. Aceasta din urmă a alertat poliția germană care, la rândul ei, a contactat poliția franceză.

Urmărirea anchetei a fost încredințată poliției judiciare din Metz. O anchetă „în flagrant delict” a fost inițiată cu acuzația de sechestru, viol agravat și acte de tortură și barbarie, potrivit BFMTV.

„Într-adevăr, ne ocupăm serios de acest caz, dar este mult prea devreme pentru a face orice declarație.

Se efectuează multe verificări, așa că prefer să fiu precaut”, a declarat pentru AFP o sursă polițienească din Metz.

Conform ziarului Le Républicain Lorrain, se pare că femeia a făcut apelul pentru ajutor spre finalul zilei de duminică „din locuința în care era ținută de soțul ei în condiții deplorabile”.

Victima trăia în aceste condiții de încă din anul 2011, conform presei franceze.

Distribuie acest articol