O femeie din Italia a primit 110.000 de euro de la INPS, mințind că a născut 5 copii

O italiancă a fost recent condamnată la un an și opt luni de închisoare pentru fals în acte și înșelăciune, după ce a pus la cale un plan elaborat pentru a evita să se prezinte la locul de muncă.

Ea a încasat în mod fraudulos 111.000 de euro de la Institutul Național de Previdență Socială (Inps), informează La Repubblica.

Femeia, între 45 și 50 de ani, a stat 5 ani în concediu de maternitate, deși nu a născut niciun copil

Barbara Ioele a simulat nu mai puțin de 12 sarcini pierdute și a inventat nașterea a 5 copii între 2014 și 2019, falsificând documente, inclusiv certificate medicale cu semnături de-ale medicilor pe care le copia de pe documente eutentice.

Aceste sarcini fictive i-au permis să beneficieze de concediu de maternitate continuu și să primească plăți pe care nu le-ar fi avut dreptul în mod legal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Copiii, numiți Benedetta, Angelica, Abramo, Letizia și Ismaele, au fost toți înregistrați cu nume, prenume și coduri fiscale, deși nu existau fizic.

Documentația falsificată de femeia italiancă a fost atât de convingătoare încât a reușit să păcălească atât angajatorul, cât și autoritățile, pentru o perioadă de cinci ani.

Suspiciunile colegilor și ale angajatorului, care erau perplecși de numărul neobișnuit de mare de sarcini pe care le avea Barbara, au dus în cele din urmă la investigații care au dezvăluit întrega înșelăciune.

Complice în acest caz a fost și Davide Pizzinato, partenerul femeii, care a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru rolul său în susținerea acestui plan.

Conform declarațiilor judecătorilor, ambii au fost găsiți vinovați de comiterea unei înșelăciuni agravate împotriva unei instituții publice.