O femeie din Italia în vârstă de 90 de ani susține examenul de bacalaureat. Vrea să devină învățătoare

Susținerea examenului de bacalaureat la vârsta de 90 de ani, acesta este scenariul care se desfășoară astăzi în Città di Castello, provincia Perugia, unde Imelda Starnini, născută în anul 1933, se numără printre elevii de la Liceul cu specializare socio-psihopedagogică San Francesco di Sales care participă la proba de limbă italiană. Imelda își dorește să devină învățătoare, relatează Il Messaggero.

Imelda-Starnini-esame-maturità-a-90-anni-Città-di-Castello-21-giugno-2023-4
Imelda Starnini, 90 de ani, la examenul de limba italiană

La vârsta de 90 de ani, Imelda Starnini a decis să studieze din nou zi și noapte pentru a-și realiza visul de o viață, acela de a deveni învățătoare, cel puțin „pe hârtie”.

Ba chiar recunoaște că ar putea să-și continue studiile: „După bacalaureat o diplomă universitară? De ce nu?”

Astăzi dimineață, 21 iunie, puțin după ora 8:00, Imelda Starnini s-a așezat la o bancă pentru a susține proba scrisă la italiană, în cadrul examenului de bacalaureat 2023.

„Fără sacrificiu nu se obține nimic în viață și la această vârstă am decis să intru din nou în joc și să înfrunt acest examen, un obiectiv pe care l-am urmărit mereu, dar pe care l-am ratat din diverse motive, familiale și profesionale”, a explicat ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Imelda a continuat:

„Sunt aici și datorită ajutorului familiei mele. Încep seria de probe care, sper, mă vor duce să obțin diploma de bacalaureat. Îi îmbrățișez pe toți acești minunați tineri care astăzi, alături de mine, sunt gata să înfrunte obstacolele examenelor: studiul, cunoștințele și dorința de a acumula noi cunoștințe nu au vârstă și eu sunt dovada. Trebuie să crezi în ceea ce își dorești, așa m-au învățat părinții mei. Înainte, băieți, că nu mai e loc de glumă!”, a subliniat ea adresându-se celorlalți candidați.

Imelda Starnini este un exemplu de dragoste pentru cunoaștere, tenacitate și voință. La venerabila vârstă de 90 de ani, ea ne demonstrează că dorința de a învăța și de a dobândi noi cunoștințe nu are limită de vârstă și că niciodată nu este prea târziu pentru a ne îndeplini visurile.

Distribuie acest articol