O femeie din Italia se luptă să aibă un copil de la logodnicul mort de 5 ani. Bărbatul și-a congelat spermatozoizii înainte de a muri

Caterina, o femeie din Italia învăluită în amintirea partenerului ei, Matteo Iagulli, care a decedat după o luptă grea cu cancerul, își exprimă hotărârea de a deveni mamă folosind spermatozoizii congelați ai acestuia, în ciuda provocărilor birocratice și legale întâmpinate în Italia.

Conform ziarului La Repubblica, lupta ei cu serviciul de sănătate local din Florența a început după ce Matteo a decis să-și congeleze sperma în luna martie 2019, lăsând-o în testament Caterinei și familiei sale în octombrie, înainte de a deceda.

În ciuda verdictului negativ primit în primă instanță, Caterina, împreună cu familia lui Matteo și avocații Matteo Forconi și Roberto Inches, caută soluții extrajudiciare în așteptarea apelului din aprilie.

Reflectând asupra relației lor și a visurilor comune, Caterina își amintește cum boala lui Matteo a pus pe pauză planurile lor de a se căsători și de a avea un copil împreună.

„Când amenajam casa, a început să se simtă rău. Speram că vom reuși să ne căsătorim, voiam să ne căsătorim, dar Matteo mă întreba ce s-ar întâmpla dacă totul ar merge prost,” împărtășește ea, evocând momentele dificile prin care au trecut împreună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Determinarea ei de a duce această luptă reflectă nu doar dorința de a-și împlini visul de a avea un copil, dar și profunzimea legăturii pe care a avut-o cu logodnicul ei.

„Matteo m-a întrebat dacă mi-aș dori să am un copil de la el. A congelat, într-un fel, spermatozoizii pentru mine.

Eu mi-am dorit întotdeauna să am un copil și el a făcut asta pentru mine. Speranța nu-mi lipsește, pentru a face posibil totul aș ajunge chiar și pe lună. Nu mi-e frică cu adevărat de nimic, sunt convinsă de ceea ce facem,” a spus tânăra.

„Nu mi-e teamă să fiu o mamă singură. Am mulți prieteni, familia lui Matteo. În acest moment sunt o fată care se luptă să fie fericită, dar știind că aș putea avea acel copil pe care mi-l doream cu Matteo mă face să mă simt mai liniștită.

- Continuarea după publicitate -

Știu că în Italia nu este posibilă conceperea în acest mod, ultima soluție va fi să merg în străinătate fără a încălca nicio lege”, a mai spus ea, reflectând la sprijinul pe care îl are și la determinarea ei de a-și urma visul, chiar și în străinătate.

@rotalianul