O femeie s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare. Medicii o declaraseră moartă

Spitalul San Juan de Dios din Zaragoza, orașul spaniol din Comunitatea Autonomă Aragon, a fost scena unui episod cu totul neobișnuit în urmă cu câteva zile, datorită circumstanțelor ce înconjoară cazul.

Potrivit publicației locale El Periodico de Aragon, o bătrână în vârstă de 90 de ani a fost declarată decedată de două ori într-un interval de numai 24 de ore.

Inițial, moartea ei a fost declarată la data de 18 septembrie 2023, dar după ce corpul victimei a fost transportat la morga municipală din cimitirul Torrero, bătrâna a revenit la viață în timp ce era îmbălsămată.

În prezent, Poliția Națională din Zaragoza a deschis o anchetă pentru a clarifica circumstanțele și a determina dacă au existat nereguli sau neglijențe din partea personalului medical sau a altor instituții implicate.

Conform informațiilor făcute publice de anchetatori, conducerea spitalului a anunțat familia despre decesul femeii în jurul orei 23:00 din seara zilei de luni, atribuindu-l cauzelor naturale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiica pensionarei a fost informată că nu poate vedea corpul mamei sale deoarece acesta se afla deja în drum către cimitirul Torrero.

Surpriza a apărut când corpul se afla pe masa de îmbălsămare însă. Tanatopractorul, profesionistul care se ocupă de această procedură, a observat că bătrâna încă respira și, prin urmare, era în viață.

El a activat astfel de urgență protocolul pentru ca femeia să fie dusă la spital, unde medicii au confirmat că era încă în viață și au internat-o din nou.

Toate acestea la numai cinci ore după ce femeia de 90 de ani fusese declarată decedată pentru prima dată.

Fiica bătrânei a fost contactată apoi pentru a fi informată că mama sa nu murise și că fusese adusă înapoi, la spital.

Deși a putut să o vadă din nou în camera de spital, la ora 18:30 din ziua de marți, 19 septembrie, aceea a fost ultima dată când a văzut-o în viață, pentru că pensionara a fost declarată moartă din nou la scurt timp.

Familia victimei a fost nevoită să treacă astfel de două ori prin primirea tragicei vești despre moartea femeii.

Motivul exact al acestui nefericit incident medical rămâne neclar, dar investigația este acum în mâinile Grupului de Omucideri din cadrul Poliției Naționale din Aragon, sub supravegherea unui judecător din Zaragoza.