O femeie s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare. Medicii o declaraseră moartă

Spitalul San Juan de Dios din Zaragoza, orașul spaniol din Comunitatea Autonomă Aragon, a fost scena unui episod cu totul neobișnuit în urmă cu câteva zile, datorită circumstanțelor ce înconjoară cazul.

Potrivit publicației locale El Periodico de Aragon, o bătrână în vârstă de 90 de ani a fost declarată decedată de două ori într-un interval de numai 24 de ore.

Inițial, moartea ei a fost declarată la data de 18 septembrie 2023, dar după ce corpul victimei a fost transportat la morga municipală din cimitirul Torrero, bătrâna a revenit la viață în timp ce era îmbălsămată.

În prezent, Poliția Națională din Zaragoza a deschis o anchetă pentru a clarifica circumstanțele și a determina dacă au existat nereguli sau neglijențe din partea personalului medical sau a altor instituții implicate.

Conform informațiilor făcute publice de anchetatori, conducerea spitalului a anunțat familia despre decesul femeii în jurul orei 23:00 din seara zilei de luni, atribuindu-l cauzelor naturale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiica pensionarei a fost informată că nu poate vedea corpul mamei sale deoarece acesta se afla deja în drum către cimitirul Torrero.

Surpriza a apărut când corpul se afla pe masa de îmbălsămare însă. Tanatopractorul, profesionistul care se ocupă de această procedură, a observat că bătrâna încă respira și, prin urmare, era în viață.

El a activat astfel de urgență protocolul pentru ca femeia să fie dusă la spital, unde medicii au confirmat că era încă în viață și au internat-o din nou.

Toate acestea la numai cinci ore după ce femeia de 90 de ani fusese declarată decedată pentru prima dată.

Fiica bătrânei a fost contactată apoi pentru a fi informată că mama sa nu murise și că fusese adusă înapoi, la spital.

Deși a putut să o vadă din nou în camera de spital, la ora 18:30 din ziua de marți, 19 septembrie, aceea a fost ultima dată când a văzut-o în viață, pentru că pensionara a fost declarată moartă din nou la scurt timp.

Familia victimei a fost nevoită să treacă astfel de două ori prin primirea tragicei vești despre moartea femeii.

- Continuarea după publicitate -

Motivul exact al acestui nefericit incident medical rămâne neclar, dar investigația este acum în mâinile Grupului de Omucideri din cadrul Poliției Naționale din Aragon, sub supravegherea unui judecător din Zaragoza.