O femeie și un bărbat se prefac că sunt părinții a 13 păpuși. „Ne pregătim pentru viața de mamă și tată”

Într-o lume în care jucăriile și realitatea se întrepătrund adesea, o tânără femeie din Anglia, și-a găsit o pasiune neobișnuită care o ajută să se pregătească pentru a deveni o mămică responsabilă.

Jess Ellis, în vârstă de 27 de ani, și logodnicul ei, Avery Raassen, se prefac că sunt părinți pentru 13 păpuși tip bebe, realiste, acestea fiind cunoscute sub numele de „reborn dolls”. Cei doi cred că această experiență îi va ajuta în rolul de părinți reali în viitor.

Totul a început în mai 2020, când Jess, simțindu-se ‘singură’ în timpul pandemiei, a descoperit aceste păpuși online și a fost fascinată de realismul lor, relatează Daily mail.

photo_2023-09-18_21-30-41
Jess Ellis și Avery Raassen, alături de păpușile pe care le consideră „copiii” lor. Sursa foto: Daily mail

A achiziționat prima păpușă, Rebecca, cu suma de 250 de lire sterline și de atunci colecția sa a crescut constant.

Până în prezent, Jess a investit 6,000 de lire în cele 13 păpuși, dintre care cea mai costisitoare, Cookie, a costat 1.700 de lire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Păpușa mea preferată în acest moment se numește Aria, o țin adesea în scaunul ei de mașină pentru că acolo cred că arată cel mai realist”, a declarat Jess.

„Am avut câțiva bebeluși în familia mea – sunt chiar nașa unei fetițe – era momentul meu preferat când vreo rudă avea un bebeluș, să-l pot ține în brațe era ceva cu adevărat special”, a declarat Jess, care lucrează în domeniul resurselor umane.

În perioada pandemiei, plimbările cu păpușile în parc au ajutat-o să iasă din casă. Logodnicul ei i-a cumpărat chiar și un cărucior pentru a o încuraja să petreacă timp în aer liber. „Încă le mai scot ocazional afară, în cărucior, pentru că este foarte distractiv”, a spus tânăra.

Despre această pasiune, Jess menționează că o ajută să se conecteze la sentimentul de maternitate, deși este conștientă că păpușile nu sunt copii reali. „Într-un fel, te ajută să te pregătești pentru a fi părinte”, a precizat Jess.

Logodnicul ei, Avery, în vârstă de 33 de ani, cofetar de profesie, sprijină în totalitate pasiunea logodnicei sale și a declarat că prezența acestor păpuși l-a învățat cum să țină un bebeluș în brațe și cum să schimbe scutecele.

Reacțiile față de această pasiune au fost mixte. Mama lui Jess, Nicky, în vârstă de 60 de ani, a fost foarte înțelegătoare, în timp ce tatăl său, Andrew, consideră pasiunea fiicei sale ca fiind una neobișnuită, dar o susține.

Pe lângă colecționarea păpușilor, Jess a început să creeze și să vândă online ea însăși păpuși reborn, transformând astfel pasiunea sa într-o afacere part-time. De când a început această activitate acum patru luni, a realizat un venit de 2,000 de lire.

photo_2023-09-18_21-35-51
Sursa foto: Daily mail

În final, Jess speră că în viitor ea și Avery vor avea un copil real, dar până atunci se bucură de rolul de ‘părinți’ al păpușilor reborn, pregătindu-se astfel pentru responsabilitățile vieții reale de mamă și tată.