O fetiță de doi ani a găsit un șarpe veninos în casă. Tatăl a sărit în fața ei pentru a salva-o și a fost mușcat el

Jake Coombe, un australian din Tailem Bend, localitate situată la aproximativ o oră de mers cu mașina de Adelaide (Australia de Sud), și-a salvat fetița de numai doi anișori după ce s-a aruncat între ea și un șarpe veninos. Bărbatul fost mușcat el de șarpe în schimb și a ajuns la spital, relatează Daily Mail.

Un șarpe maro poate omorî un copil cu veninul său în numai câteva minute. Foto: Shutterstock/Ken Griffiths.

Ajunși acasă după o plimbare făcută în cursul zilei de luni, 5 martie 2023, Jake și fiica sa, Alba, habar nu aveau despre situația periculoasă în care se aflau. Tatăl începuse să despacheteze cumpărăturile, în timp ce fetița se juca pe hol.

Cu coada ochiului, Jake a observat că Alba a văzut ceva în ușa garajului și urma să investigheze. Ochii micuței erau ațintiți către un șarpe de culoare maro, o specie de reptilă foarte veninoasă, a cărei mușcătură poate ucide copiii mici în doar câteva minute.

Cu viteza fulgerului, eroicul tată și-a prins fiica exact în momentul în care șarpele trecuse la atac.

În timp ce și-a pus fetița în siguranță, reptila s-a prins de piciorul său însă și i-a dat o „mușcătură seacă”, ceea ce înseamnă că nu a fost eliberat niciun venin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Tatăl erou a ajuns în spital, dar viața sa nu este în pericol. Foto: Facebook.

După ce a petrecut o noapte în spital, Jake a mărturisit că se tot gândește la ce s-ar fi putut întâmpla cu fiica lui dacă ar fi ajuns la ea doar o secundă mai târziu.

„Poate că ar fi fost o altă poveste dacă Alba ar fi ajuns la el – ar fi putut să-l prindă și nu ar fi scăpat atât de ușor”, a spus el pentru The Messenger. „Mai bine eu decât ea, asta e sigur”, a spus Jake.

Utilizatorii Facebook s-au grăbit să-l aplaude pe curajosul tată pentru gândirea și reacția sa rapidă.

„Bravo prietene! Este un act iubitor și curajos. Să te faci bine cât mai curând”, a scris un bărbat.

„Ce tată minunat. Își face treaba, protejându-și fetița”, a spus altul.

„Super tată. Merită o bere sau două”, a comentat un al treilea.

Locuitorii caselor de-a lungul râului Murray au fost avertizați recent de SES (Serviciul de Urgență de Stat) să fie într-o alertă ridicată pentru șerpi în timp ce călătoresc prin zonele care au fost inundate.

Apelul din Australia de Sud vine la doar câteva zile după ce un șarpe a fost văzut aplatizându-se pentru a se strecura pe sub ușă într-o casă din Melbourne (Victoria).

Imagini terifiante au arătat un șarpe maro care își aplatizează incredibil corpul la aproape jumătate din mărimea sa inițială și pătrunde într-o locuință pe sub tocul ușii.

Șarpele maro încercând să intre pe sub ușă. Foto: snakehunteraus/tiktok

Experții recomandă achiziționarea de protecții contra curentului de aer pentru ușile externe și asigurarea faptului că toate ușile au deschidere minimă față de podea, pentru a împiedica intrarea reptilelor în interior.

Ce trebuie să faci dacă ești mușcat de un șarpe veninos

Consiliul Australian de Resuscitare recomandă tehnica de „imobilizare prin presiune”:

– Aplicați ferm și strâns un bandaj de presiune extinsă;

– Pentru a reduce fluxul sanguin și a întârzia răspândirea veninului, aplicați un bandaj suplimentar începând de la degete și acoperind cât mai mult din membrul mușcat;

– Imobilizați membrul, inclusiv articulațiile de o parte și de alta a mușcăturii, pentru a restricționa mișcarea membrului;

– Țineți victima mușcăturii și membrul într-un repaus complet;

– Asigurați transportul victimei la spital, dacă este posibil;

– Transportați victima la asistențe medicale, de preferință cu ambulanța;

– Dacă este singură, victima trebuie să aplice bandajul de imobilizare sub presiune cât mai complet posibil peste locul mușcăturii și membrul afectat și să se mențină imobil până la sosirea asistenței medicale;

– Nu spălați zona mușcăturii sau încercați să sugeți veninul;

– Este extrem de important să se păstreze urme de venin pentru utilizarea kiturilor de identificare a veninului;

– Tăierea sau incizarea mușcăturii nu va ajuta cu nimic.

Distribuie acest articol