„O floare pentru Violeta”. Marș de solidaritate pentru Violeta Senchiu, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Violenței Asupra Femeilor

Cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Violenței Asupra Femeilor, care se sărbătorește în fiecare an în data de 25 noiembrie, femeile din localitatea italiană Sala Consilina și localitățile înconjurătoare organizează un marș de solidaritate pentru Violeta Senchiu, tânăra mamă româncă a trei copii care a fost ucisă de concubinul italian.

Marșul va avea loc la ora 10:30 în dimineața zilei de duminică, 25 noiembrie 2018, iar evenimentul va fi intitulat „O floare pentru Violeta”. La acest marș, care va fi susținut în tăcere, sunt invitate toate femeile din zona Vallo di Diano, zonă din care face parte și localitatea Sala Consilina, pe lângă alte localități limitrofe.

„Tăcerea va fi un strigăt împotriva tuturor formelor de violență, nedreptate și prejudecăți de gen. Noi alegem Sala Consilina ca un tribut adus Violetei, ca punct de pornire pentru a arăta că suntem aici, că nu vom tăcea și nu ne vom opri. Fiecare persoană, cu propria sa contribuție, poate schimba ceva”, au declarat organizatoarele marșului, citate de presa locală.

Conaționala noastră a fost arsă de vie de către concubinul său italian, Gimino Chirichella, în vârstă de 48 de ani. Chirichella a umplut la o benzinărie două canistre cu benzină, după care a mers în locuința Violetei, a deschis ușa casei şi s-a dus în camera unde se afla românca noastră. Odată intrat în camera femeii, a turnat benzină pe podea, apoi i-a dat foc, declanşând un incendiu puternic în apartament care a adus-o pe tânăra mamă de 32 de ani în pragul morții. Violeta și-a dat sufletul după câteva ore la spital, în chinuri groaznice, din cauza arsurilor suferite.

@rotalianul