O însoțitoare de bord nu a permis decolarea avionului pentru că un pasager a făcut mizerie în cabină. „Cine a vărsat orez?”

Un zbor al companiei aeriene Southwest Airlines a întârziat să decoleze după ce o însoțitoare de bord a refuzat să permită plecarea avionului până când pasagerii au curățat mizeria pe care au lăsat-o în mijlocul culoarului.

Incidentul s-a întâmplat la data 15 aprilie 2023 și a fost relatat de unul dintre pasageri pe rețelele de socializare, scrie ziarul britanic Independent.

Jennifer Schaper a povestit că, imediat după ce a urcat la bordul avionului, a observat că cineva a vărsat orez pe podeaua cabinei. După ce membrul echipajului a observat mizeria, i-a cerut pasagerului să o curețe.

Într-un fir de discuție pe Twitter, în timp ce evenimentele se desfășurau, Schaper a spus: „Abia am urcat în avion și cineva a vărsat mâncare. Însoțitoarea de bord a strigat «cine a vărsat orez?» și se plimbă în sus și în jos pe culoare. Refuză să permită decolarea până când cineva va curăța orezul.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-un alt tweet, Schaper a denumit incidentul #RiceGate și a adăugat: „Oamenii din rândul meu și cu mine acum râdem în hohote și ea ne privește cu suspiciune.”

Ținându-și urmăritorii informați despre situația de la bord, Schaper a scris într-un tweet ulterior: „Actualizare: încă refuză să plece până când orezul va fi curățat. A trimis (pe cineva – n.r) după o mătură. #RiceGate.”

Schaper a atașat și un videoclip în care însoțitorea de bord poate fi auzit cerând scuze pentru întârziere și spunând că, deoarece „nu cred că vreți să călcați în asta”, mizeria trebuie înlăturată înainte ca zborul să poată pleca.

Într-un alt tweet, Schaper scria că însoțitorea de bord a început să certe pasagerii: „Orezul se curăță, dar ea este FURIOASĂ. Ne-a spus tuturor că nu am fost crescuți cum trebuie și că este dezamăgită de noi,” a precizat Schaper.

Zborul a întâmpinat o întârziere suplimentară chiar și după ce orezul a fost curățat, deoarece „o altă femeie nervoasă a mers la toaletă în timpul #RiceGate și încă nu putem decola, pentru că nu este la locul ei,” a mai împărtășit Schaper.

„Vecinii mei de rând au poreclit acest zbor «Călătoria blestemaților»”, a adăugat ea.

Într-o ultimă informare, Schaper a scris pe Twitter: „Actualizare: au fost câteva turbulențe, așa că nu ne-au oferit serviciul de băuturi. Cred că a fost o pedeapsă. #RiceGate @SouthwestAir.”

Sub această ultimă postare, pe rețelele de socializare, un purtător de cuvânt al Southwest Airlines a emis o scuză pentru lipsa serviciului de răcoritoare oferit.

Un utilizator a comentat că incidentul seamănă cu o altă situație petrecută la bordul unui zbor în aceeași săptămână, în care un jucător de baseball a fost furios pe United Airlines pentru că i-au cerut soției sale însărcinate să curețe porumbul vărsat de copiii lor.

Detalii despre aceste episod puteți citi pe Jurnal de Emigrant.