O italiancă de 80 de ani s-a îndrăgostit de un tânăr și i-a lăsat o avere de 5 milioane de euro

Leonarda Aula, o aristocrată bogată în vârstă de 80 de ani, domiciliată în Roma, a fost sedusă și înșelată de un bărbat în vârstă de 40 de ani. Rezultatul: o avere de peste 5 milioane de euro și prestigiosul nume de familie i-au fost luate.

Femeia, o nobilă milionară, văduvă și fără copii, s-a îndrăgostit în ultima parte a vieții de un bărbat care avea jumătate din vârsta ei, relatează La Repubblica.

„Ne-am sărutat, vreau să mă căsătoresc cu el”, i-a mărturisit ea unei prietene cu câteva săptămâni înainte de a deceda.

Bărbatul, însă, nu nutrea sentimente de afecțiunea pentru vârstnica mireasă, ci intenționa doar să pună mâna pe averea ei și să-i poarte ilustrul nume.

Leonarda deținea conturi curente de milioane de euro, seifuri pline cu bijuterii, diverse polițe de asigurare de zeci de mii de euro și apartamente luxoase în Sicilia. O „comoară” care depășește cinci milioane de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Planul bărbatului s-a bucurat de succes. Testamentul bătrânei îl desemna pe Antonio Spoto ca unic moștenitor, el urmând chiar să primească și numele de familie atât de dorit.

Cu toate acestea, rudele nobilei au intervenit. Diego Prina Ricotti, verișorul acesteia, a inițiat o investigație pentru abuz de încredere, care a condus la confiscarea preventivă a bunurilor pe care Spoto reușise să pună mâna.

Potrivit unei reconstituiri detaliate, bărbatul de 40 de ani a apărut brusc în viața octogenarei

Pentru prietenii nobilei, el se prezenta ca fiind o rudă a soțului defunct. Cu toate acestea, bătrâna își dorea o relație mai profundă și chiar visase la căsătorie, fiind indusă în eroare de un sărut. Spoto avea însă alte planuri, sperând la o adopție.

Misterul s-a adâncit când femeia a decedat pe 25 octombrie 2020, la Palermo. Cu doar câteva zile înainte, își exprimase dorința de a revizui testamentul în fața unui notar.

Testament care, cel mai probabil, l-ar fi înlocuit pe cel scris de mână în anul precedent, care îl desemna pe Antonio Spoto ca unic beneficiar.

Menajera, care avea o relație strânsă cu bărbatul, ar fi fost martoră la acest discurs, dar femeia a decedat înainte de a putea schimba dispozițiile testamentare.

Astfel, întreaga avere a ajuns în mâinile lui Antonio Spoto, care între timp a devenit Antonio Aula, un nobil tânăr și bogat.