O moldoveancă stabilită în Italia a încercat să-și amputeze singură un braț, după ce s-a certat cu soțul ei

O femeie în vârstă de 34 de ani, originară din Republica Moldova, dar rezidentă în localitatea italiană Collazzone, provincia Perugia din Umbria, a fost la un pas de a-și pierde brațul în urma unor dispute petrecute în cadrul familiei sale.

Femeia moldoveancă a ajuns la secția Urgențe a spitalului Santa Maria din Terni, după ce a încercat să-și amputeze brațul stâng cu un cuțit în urma unei altercații cu soțul ei, relatează ziarul Il Messaggero.

Bărbatul a solicitat imediat o ambulanță la fața locului, iar femeia a fost transportată de urgență la spital, unde o echipă medicală, condusă de dr. Giuseppe Mosillo, a efectuat o intervenție chirurgicală complexă, salvându-i viața și restabilindu-i funcționalitatea mâinii.

Intervenția, începută la ora 01:20 și finalizată la 05:00 dimineața, a fost de succes, datorită tehnicii de microchirurgie utilizate, permițând o reparație detaliată a tendoanelor flexoare, a nervului median și a arterei radiale.

Din fericire, medicii au reușit să stabilizeze starea femeii, ea fiind acum în afara oricărui pericol și recăpătând treptat funcționalitatea mâinii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele care au condus la acest incident.

Soțul femeii a fost deja interogat, el fiind primul care a alertat serviciile de urgență, prevenind astfel o tragedie.