O româncă a câștigat în Italia un important turneu de tenis. „O plăcere pentru mine să joc în acest loc special”

Ana Bogdan, tenismena româncă originară din Sinaia, a marcat un moment memorabil în cariera sa sportivă.

A câștigat turneul WTA 125 de la Parma, Italia, învingându-și adversara, pe Karolina Schmiedlova, principala favorită a competiției și locul 58 WTA, cu un scor de 7-5, 6-1.

Acest triumf vine cu un premiu total de 100.000 de euro și reprezintă încă un pas major făcut de Ana Bogdan în acest an.

photo_2023-09-24_13-53-39
Ana Bogdan, câștigătoarea turneului WTA 125 de la Parma

Turneul feminin s-a bucurat de un real succes, astfel cum a arătat și numărul mare de spectatori prezenți în ziua finalei.

Evenimentul a fost onorat de prezența primarului din Parma, Michele Guerra, care a subliniat conexiunea puternică dintre oraș și tenisul de top.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ceea ce privește competiția de dublu, titlul a fost câștigat de Dalila Jakupovic și Irina Khromacheva, care au învins perechea Anna Bondar și Kimberley Zimmermann cu 6-2, 6-3.

Doar cu două luni în urmă, Ana Bogdan a atins locul 39 în clasamentul mondial WTA, cel mai bun din cariera sa.

În urma victoriei de la Parma, va urca zece poziții, ajungând pe locul 61 în clasamentul mondial.

„Nu a fost un an ușor pentru mine, dar am lucrat din greu alături de echipa mea și dau totul în fiecare săptămână, indiferent unde joc. Toate jucătoarele întâlnesc dificultăți, dar eu vreau să dau întotdeauna totul, fără a mă gândi la clasament. La final, ceea ce contează este să fii fericit”, a declarat Ana Bogdan.

Ana Bogdan a vorbit fluent în italiană, după câștigarea turneului de la Parma

„Anul trecut, am pierdut aici în semifinale și am vrut să mă întorc, pentru că iubesc acest turneu. E o plăcere pentru mine să joc în acest loc special. Vă rog să continuați să organizați această competiție.

Vreau să transmit un mesaj și familiei, celor care mă așteaptă acasă… nu sunt aici cu mine, dar știu că au văzut această partidă,” a spus Ana Bogdan, vizibil emoționată, în discursul de campioană a turneului WTA 125k de la Parma.