O româncă a cucerit Italia cu pasiunea ei pentru croșetat: „Trebuie să crezi în ceea ce faci și să depui multă muncă”

Destinul unei foste profesoare românce s-a schimbat în mod radical după ce a emigrat în Italia. Oana Oros Bonacorsi a transformat o simplă pasiune într-o afacere de succes, ajungând să-și vândă produsele în întreaga lume.

Oana a părăsit România acum 11 ani pentru a începe o nouă viață în Italia, lăsând în urmă o carieră în învățământ, relatează Playtech.

Nemulțumită de insuficiența veniturilor ca profesor, s-a îndreptat către vechi pasiuni de-ale sale: tricotatul și croșetatul. Fără a avea o experiență prealabilă în această artă tradițională, Oana a fost învățată de bunica sa, o expertă în croșetat, care și-a dorit ca nepoata să preia această îndeletnicire.

După ce a început să urmărească tutoriale și să comande cărți despre tricotat și croșetat, Oana și-a dezvoltat abilitățile în această artă.

Treptat, pasiunea pentru croșetat a dus la crearea propriului său canal de YouTube, unde a început să posteze tutoriale având aproape 200.000 de abonați. Pe pagina Facebook „Oana Boutique filati e creatività”, în jur de 30.000 de oameni îi urmăresc postările.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
352697735_651445023682221_121895503600999436_n
Sursa foto: Facebook/Oana Boutique filati e creatività

Acest demers a avut un succes major, astfel că Oana a început să vândă modelele sale unice pe Reverly, o platformă internațională dedicată pasionaților de activități manuale.

Pe site-ul propriu, „Oana Boutique”, vinde seturi pentru croșetat bluze, șaluri, căciuli, eșarfe, fire și accesorii. În plus, organizează workshop-uri online și podcast-uri despre modele și combinații de fire, ajutând astfel pasionații să creeze produse autentice.

Însă, succesul nu a venit ușor. „Nu am vacanțe plătite și nu mă pot îmbolnăvi. Pentru a crea o bluză, pot să petrec chiar și o săptămână, de la partea tehnică până la cea creativă”, a mărturisit Oana. Cu toate acestea, munca asiduă și dedicarea față de pasiunea sa i-au adus satisfacții inestimabile.

350146454_909751056763197_528015309184436766_n (1)
Sursa foto: Facebook/Oana Boutique filati e creatività

Poveștile precum cea a Oanei sunt o sursă de inspirație pentru mulți dintre noi. Ele ne reamintesc de frumusețea tradițiilor noastre și de modul în care acestea pot fi păstrate și promovate chiar și peste hotare.

De-a lungul timpului, Oana a învățat că răbdarea, emoțiile, încercările și eșecurile, toate întrepătrunse în firul de ață, pot duce la împlinirea profesională.

În prezent, afacerea sa este în plină dezvoltare, cu un număr crescut de comenzi, o activitate facilitată de implicarea soțului său în ultimii trei ani.

Pentru Oana, nu există o satisfacție mai mare decât să vadă creațiile sale apreciate și purtate de mii de oameni, nu doar în Italia, ci și în alte părți ale lumii.

În ciuda trendurilor contemporane, creațiile ei rămân ancorate în tradiție, în timp ce aduc o notă de modernitate, fiind în tendințele actuale de modă.

351338860_1215276192518402_7888942617888454017_n
Sursa foto: Facebook/Oana Boutique filati e creatività

Privind în viitor, Oana își propune să dezvolte o gamă de fire din fibre naturale, vopsite cu pigmenți naturali obținuți din sfeclă roșie, frunze de nuci și alte surse organice. Este un concept inovativ pe care și-l dorește a fi o extensie naturală a muncii sale actuale.

Astfel, continuă să își urmeze pasiunea, să trăiască visul de a transforma un hobby într-o carieră de succes.

Prin munca și pasiunea sa, Oana Bonacorsi aduce o notă de culoare în viața oamenilor din întreaga lume.