O femeie a murit în Italia după ce a intrat într-o biserică și a strigat „Allah Akbar” în timpul unei înmormântări

ACTUALIZARE ORA 11:00: Deși, inițial, presa locală (atât Vigevano24, cât și alte surse) a precizat că femeia ar fi de naționalitate română, în ultimele minute s-a aflat că, de fapt, victima este de naționalitate albaneză.

capt2023-11-04 la 12.04.39

ȘTIRE INIȚIALĂ:

O femeie, în vârstă de 39 de ani, a fost protagonista unui incident tulburător petrecut în dimineața zilei de vineri, 3 noiembrie 2023, în timpul unei slujbe de înmormântare care se desfășura în biserica catolică Madonna Pellegrina din localitatea italiană Vigevano, provincia Pavia din Lombardia.

vigili_chiesa-1699036759814.jpg--invoca_allah_e_muore_in_chiesa__rinviato_un_funerale_a_vigevano
Poliția Locală din Vigevano în fața bisericii în care s-a petrecut episodul. Sursă foto: informatorevigevanese.it.

Potrivit publicației locale Vigevano24, femeia a pătruns în lăcașul de cult, situat pe via Monti din localitatea menționată mai sus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor realtate de martori, ea era într-o evidentă stare de agitație psihică și striga „Allah Akbar”, după care s-a prăbușit la sol.

Parohul bisericii, don Gianluca Zagarese, a mărturisit că femeia nu părea foarte lucidă și că nimeni nu știa cum să intervină: „Era foarte agitată și nu știam ce să facem”, a relatat el.

Personalul medical de la 118 și cel al Croce Azzurra di Vigevano au intervenit la solicitarea preotului pentru a-i acorda primul ajutor româncei.

Femeia de 39 de ani a fost transportată apoi de urgență la spitalul local, unde, din nefericire, a decedat după scurt timp.

Autopsia a fost deja dispusă de către Parachet pentru a determina cauzele exacte ale decesului.

Momentant se presupune că acestea sunt legate de starea de alterare psihică a femeii, ea fiind cunoscută ca o persoană care suferea de astfel de afecțiuni psihice.

Între timp, înmormântarea a fost suspendată și mutată într-o biserică învecinată.

Poliția locală a fost prezentă la fața locului și a preluat ancheta pentru a clarifica circumstanțele exacte ale acestui tragic eveniment.