O româncă a scăpat în Italia de închisoare după ce a returnat banii obținuți ilegal ca ajutor social

O femeie de naționalitate română, care a beneficiat de ajutorul social oferit de statul italian prin declarații false, a fost achitată de instanță după ce a restituit suma de bani primită.

Teodora I., în vârstă de 44 de ani, rezidentă la Canicattì, în Sicilia, a beneficiat de Venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza), după ce a dat declarații false privind anii de rezidență pe teritoriul italian, informează Agrigento Notizie.

Așadar, principalul punct de acuzare a fost legat de faptul că românca a declarat în mod fals că a avut o reședință continuă în Italia timp de 10 ani.

Această afirmație a fost contrazisă de verificările efectuate de autorități în registrul de evidență a  populației străine.

Cu toate acestea, femeia deja încasase suma de aproximativ 1.200 euro. Însă, înainte de a fi judecată, ea a restituit banii, motiv pentru care judecătoarea Micaela Raimondo a decis achitarea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul Salvatore Vella, în opoziție, solicitase o condamnare de un an și patru luni de închisoare pentru femeia româncă.