O româncă a scăpat în Italia de o datorie imensă de 100.000 de euro la „Agenzia delle Entrate” (fiscul italian)

Tribunalul din Imperia a anulat o datorie imensă de 100.000 de euro pe care o femeie româncă o avea la „Agenzia delle Entrate” (fiscul italian), informează Imperia Post.

Totul a început în 2010, când românca, pe atunci în vârstă de 22 de ani, a sosit în Imperia, regiunea Liguria, cu fiica sa de trei ani, în căutarea unui viitor mai bun.

La sfatul unei persoane de încredere, ea a decis să se alăture ca administrator al unei societăți care gestiona un bar, unde a început să lucreze ca barman.

Cu toate acestea, situația s-a complicat când a descoperit că societatea avea o datorie substanțială, forțând-o să lucreze mult timp fără a fi remunerată.

Această povară financiară a devenit insuportabilă, iar în 2020, femeia a părăsit societatea, iar „Agenzia delle Entrate” i-a trimis o cerere de plată de taze și impozite neplătite în valoare de 100.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fără resurse financiare și în fața amenințării cu executarea silită, tânăra mamă a căutat ajutor legal. A ajuns în cele din urmă la avocatul Manuel Macrì de la Studio M2Lex, specializat în cazuri de supraîndatorare.

După un an și jumătate de muncă asiduă, avocatul a reușit să obțină o decizie definitivă de la Tribunalul din Imperia, care a anulat formal datoria femeii față de Agenzia delle Entrate, respingând chiar și un recurs depus de agenție.

Tribunalul a recunoscut că femeia era complet incapabilă să-și plătească datoria și a considerat-o eligibilă pentru exonerare (anularea datoriei) cu condiția ca, în următorii patru ani, orice venit suplimentar să fie destinat plății creditorilor.

Această victorie juridică semnificativă permite acum femeii, să înceapă o nouă viață, fără teama de a-i fi confiscat salariul sau alte bunuri.