O româncă din Italia a încasat pensia tatălui său mort de aproape 2 ani. Obligată să restituie banii

O omâncă rezidentă în localitatea Marta din provincia Viterbo (Lazio) a fost recent acuzată de fraudă după ce s-a descoperit că a încasat în mod ilegal pensia de invaliditate a tatălui său decedat de aproape doi ani.

Incidentul a implicat o anchetă complexă a carabinierilor italieni, cu sprijinul Interpol și al autorităților române, menționează Viterbo Today.

Femeia, care locuiește în Marta, a continuat să primească pensia tatălui său decedat în România încă din aprilie 2022. Tatăl era beneficiarul unei pensii de invaliditate plătită în Italia de INPS.

Acest caz a fost adus la lumină după ce carabinierii locali au primit informații și au început să investigheze.

Ancheta, care a inclus verificări minuțioase și colaborarea cu autoritățile române și Interpol, a dezvăluit că femeia ar fi trebuit să declare decesul tatălui său, dar a ales în schimb să continue să încaseze pensia de invaliditate a acestuia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se estimează că suma totală încasată în mod fraudulos depășește 13.000 de euro, cu plăți lunare de aproximativ 800 de euro.

Dacă nu ar fi fost descoperită, ar fi putut continua nederanjată pentru ani de zile.

În urma descoperirii, carabinierii au sechestrat toate cardurile bancare ale femeii și au informat Institutul de Previdență Socială (Insp) despre incident, cerând revocarea imediată a pensiei.

Ea este obligată să restituie suma totală încasată ilegal.

@rotalianul