O româncă din Italia a ocupat abuziv apartamentul unui pensionar de 84 de ani. Femeia a fost trimisă în judecată

- Conținut sponsorizat -

O femeie de 36 de ani, de naționalitate română și cu inițialele I.H., este acuzată de ocuparea abuzivă a unui apartament din Italia care este deținut de un pensionar italian în vârstă de 84 de ani, cu dizabilități.

Totul a început în noaptea de 11 iunie 2024, când femeia a solicitat intervenția pompierilor pentru a intra în locuință, pretinzând că locuiește acolo și că și-a pierdut cheile, relatează ziarul Il Giorno.

O vecină și soțul femeii au confirmat atunci că aceasta ar fi rezidentă în acel apartament. Proprietarul locuinței prezintă însă o versiune diferită.

Potrivit denunțului său, apartamentul fusese închiriat în 2021, pentru o perioadă de patru ani, unui bărbat de 31 de ani, cu inițialele Y.M. și care era fostul soț al femeii.

Contractul stipula clar că imobilul urma să fie folosit exclusiv de titularul contractului.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La data de 5 iunie 2024, Y.M. a reziliat contractul și a returnat cheile, dar în prealabil a schimbat încuietoarea.

Ulterior, proprietarul a fost informat de fiica sa că I.H. a intrat în apartament, schimbând din nou încuietoarea și utilizând o înșelătorie pentru a convinge pompierii să îi permită accesul.

Pensionarul a depus o plângere la carabinieri pentru invadarea de imobile și a solicitat sechestrul preventiv al locuinței.

În urma anchetei, procurorul inițial a cerut clasarea cazului, argumentând că femeia nu putea fi considerată ocupantă abuzivă, deoarece ar fi locuit acolo ca parteneră a fostului chiriaș, Y.M.

Cu toate acestea, avocatul proprietarului, Nicola Brigida, a contestat decizia, susținând că cei doi nu erau parteneri de viață și că locuința nu mai era închiriată, contractul fiind reziliat.

- Continuarea după publicitate -

La data de 1 octombrie 2024, un judecător a decis trimiterea în judecată a femeii pentru ocupare abuzivă.

Cu toate acestea, apartamentul rămâne inaccesibil pentru proprietar, ceea ce îi creează dificultăți suplimentare, având în vedere vârsta și starea sa de sănătate.

Cazul scoate în evidență complexitatea disputelor legale legate de locuințe și limitele intervențiilor juridice în astfel de situații.

Procesul urmează să stabilească răspunderea legală a femeii și drepturile legitime ale proprietarului asupra apartamentului.