O româncă din Italia avea 73 de mașini și a fost implicată în 273 de accidente de circulație

O cetățeancă română stabilită în Novi Ligure, regiunea Piemont, a fost acuzată după ce s-a descoperit că avea înregistrate pe numele ei 73 de automobile, dintre care 72 erau fără asigurare, informează Alessandria Oggi.

Femeia este anchetată de carabinierii din Novi pentru că nu a achitat suma de 1.500 de euro reprezentând taxe de drum neplătite și pentru că a fost implicată în 273 de accidente de circulație.

Ancheta a început acum un an, după ce carabinierii au primit solicitări de verificare legate de tranzacții suspecte cu vehiculele înregistrate pe numele femeii.

Investigațiile au dezvăluit că aceasta are antecedente penale și că în 2019 a înființat o societate în Emilia-Romagna.

Firma, care avea un număr de TVA anulat în 2022 din cauza numeroaselor încălcări ale legii, a fost folosită pentru a eluda plata impozitelor datorate la PRA (registru public pentru autovehicule), inclusiv IPT (Imposta Provinciale di Trascrizione), profitând de o facilitate fiscală destinată comercianților de autovehicule. Suma datorată fiind de 1.894 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma investigațiilor, autoritățile judiciare, la cererea carabinierilor din Novi Ligure, au emis un „blocco anagrafico” (interzicerea de operațiuni sau tranzacții care necesită înregistrare oficială) notificat la PRA, care îi interzice femeii să efectueze orice tranzacții cu vehiculele.

Această măsură este un pas în prevenirea continuării activităților ilegale ale femeii românce.