O româncă, mamă a doi copii, condamnată în Italia la pedeapsa cu închisoarea

O femeie româncă a fost condamnată de Curtea de Apel din Italia pentru răpirea propriilor copii. Ea a plecat în România cu copiii, fără să-și anunțe soțul și lăsându-l fără nicio explicație.

Incidentul, care a avut loc în 2019, s-a încheiat cu o sentință de 2 ani de închisoare pentru „sottrazione di minore” (răpirea de minori), confirmată recent de Curtea de Apel din Perugia.

Conform informațiilor, soțul femeii și tatăl celor doi copii minori, s-a întors acasă descoperind că familia sa pur și simplu dispăruse.

Femeia luase mașina, copiii și bagajele, și plecase în România, țara sa natală. În urma dispariției, soțul, asistat de avocatul Elodia Mirti, a alertat imediat autoritățile și a demarat procedurile legale pentru localizarea și întoarcerea copiilor la domiciliul lor stabil, relatează Perugia Today.

Investigațiile ulterioare nu au relevat nicio denunțare sau indiciu care să sugereze că femeia ar fi fugit pentru a scăpa de o situație familială periculoasă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dimpotrivă, Tribunalul pentru Minori a stabilit că bărbatul era un tată iubitor și implicat, care a primit în cele din urmă custodia exclusivă a copiilor și un ordin pentru întoarcerea lor în Italia.

Femeia, apărată de avocatul Daniela Berti, a fost, de asemenea, privată de drepturile parentale.

Curtea de Apel a condamnat-o pe mamă la 2 ani de închisoare și a dispus suspendarea pedepsei doar după plata a 25.000 de euro, stabiliți ca despăgubire.

Decizia subliniază seriozitatea cu care justiția italiană tratează cazurile de răpire de minori și reafirmă importanța protejării drepturilor și bunăstării copiilor în cadrul disputelor familiale.

@rotalianul