O româncă s-a căsătorit în Italia cu Renzo Bossi, fiul fondatorului partidului naționalist Lega

Renzo Bossi, fiul lui Umberto Bossi, fondatorul partidului Lega, și-a unit destinele cu Izabela Corina Juncu, o cunoscută antreprenoare în domeniul parfumurilor. Ceremonia civilă a avut loc în localitatea Gemonio, din provincia Varese, marcând un moment important pentru cuplul discret.

Ceremonia a fost oficiată de Samuel Lucchini, primarul din Gemonio, în cadrul Muzeului Civic Bodini, menționează Il Messaggero.

Evenimentul a fost caracterizat printr-o atmosferă intimă și privată, la care au participat doar membrii apropiați ai familiei, inclusiv Umberto Bossi, care a sosit însoțit de soția sa, Manuela Marrone.

Captură de ecran 2024-01-21 134025
Renzo Bossi ți Izabela Corina Juncu. Sursa foto: Il Messaggero

Notabil este faptul că la nuntă nu au fost prezenți membri de seamă ai Partidului Lega sau alte personalități politice, subliniind astfel caracterul strict personal al evenimentului.

Izabela Corina, noua „doamnă Bossi”, este o prezență remarcabilă în lumea afacerilor, fiind fondatoarea Notorious Stories, o companie ce organizează evenimente speciale pentru iubitorii de parfumuri. De asemenea, ea este ambasador de brand pentru mai multe mărci de parfumuri de nișă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu peste 61.000 de urmăritori pe Instagram, Izabela se descrie într-un interviu acordat Vogue Romania ca fiind „o femeie ca oricare alta, cu sentimente și pasiuni normale, având o rutină zilnică de activități aparent banale”. În timpul liber, îi place să se relaxeze la spa sau să petreacă weekendurile în natură.

Deși ceremonia civilă a avut loc, data ceremoniei religioase nu a fost încă anunțată. Acest eveniment marchează un nou capitol în viața lui Renzo Bossi și a Izabelei Corina, unind două lumi diferite – politica italiană și afacerile românești.

Lega Nord a fost fondată de Umberto Bossi și a crescut rapid în popularitate în anii ’90, promovând inițial autonomia regiunilor Lombardia, Veneto și Piemont. În acea perioadă, partidul susținea federalismul și o mai mare autonomie regională.

Sub conducerea lui Matteo Salvini, care a preluat conducerea partidului în 2013, Lega și-a schimbat orientarea de la regionalism la naționalism și a adoptat o poziție puternică împotriva imigrației.

Salvini a redenumit partidul din „Lega Nord” în „Lega” și a început să caute sprijin în întreaga Italie, nu doar în nord.

În ultimii ani, Lega a devenit cunoscută pentru retorica sa anti-imigrație și eurosceptică.

@rotalianul