O româncă și un moldovean, morți în Italia din cauza vitezei. Cei doi și-au pierdut pe loc viața

În noaptea de joi spre vineri, 12 aprilie, o tragedie rutieră a avut loc la Montesilvano, unde Adriana Elena Bursuc, o româncă în vârstă de 32 de ani, și Senadi Begani, un moldovean de 23 de ani, rezident în Pescara, au decedat în urma unui grav accident rutier, informează Il Messaggero.

Accidentul s-a produs în jurul orei 03:00, când autoturismul Alfa Romeo coupé condus de tânărul moldovean, circula pe șoseaua de centură la nord de orașul Pescara, în apropiere de Montesilvano.

În tunelul rutier I Pianacci, autoturismul a atins lateral o altă mașină, șoferul pierzând controlul și izbindu-se violent de zidul de beton al tunelului, pe contrasens.

095430870-256dfa95-455a-4329-b8ad-14a0bc1dd1b6 (1)
Mașina cu care circulau cei doi tineri români. Sursă foto: ilpescara.it.

Poliția Stradală din Pescara, medicii de la 118 și pompierii au ajuns rapid la fața locului. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viețile celor doi tineri.

Corpurile fără viață au fost extrase dintre fiarele contorsionate ale mașinii după ce pompierii au tăiat capota vehiculului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
incidente-mortale-galleria-i-pianacci-circonvallazione-montesilvano-ilpescara
Mașina cu care circulau cei doi tineri români. Sursă foto: ilpescara.it.

Autoritățile au demarat o anchetă sub supravegherea procurorului Fabiana Rapino, și se așteaptă ca autopsiile să ofere mai multe detalii despre cauzele exacte ale impactului devastator.

Preliminar, se consideră că viteza excesivă la care se deplasa autoturismul Alfa Romeo condus de tânărul moldovean ar fi principala cauză a accidentului, ipoteză confirmată de mărturiile altor participanți la trafic și de daunele severe suferite de vehicul.

De asemenea, s-a constatat că niciuna dintre victime nu purta centura de siguranță în momentul accidentului.

Senadi Begani a suferit un traumatism toracic sever cauzat de impactul cu volanul, în timp ce Adriana Elena Bursuc a decedat în urma unui grav traumatism cranian.

photo_2024-04-13_12-01-47
Adriana Elena Bursuc și Senadi Begani. Sursa foto: Facebook

Tragedia subliniază din nou pericolele circulației pe străzile Italiei, unde, deși numărul accidentelor mortale a scăzut, situația rămâne îngrijorătoare, echivalentă cu dispariția unei întregi localități anual, potrivit datelor Istat.

Prevenția și atenția în trafic sunt esențiale pentru evitarea repetării unor astfel de evenimente tragice.