O româncă, vecină cu părinții fetiței dispărute în Italia: „Au scris că românii sunt implicați, dar nu avem nicio legătură”

O femeie de origine română, care locuiește în fosta clădire a hotelului Astor din Florența, ocupat abuziv de mai multe familii de români și peruani, s-a oprit să vorbească cu jurnaliștii aflați în Via Boccherini pentru a-și spune versiunea despre dispariția micuței Kataleya, fetița de origine peruană, în vârstă de 5 ani, despre care nu se mai știe nimic din data de 10 iunie.

700-20230614141516 (2)
Mia Kataleya Chicllo Alvarez, în vârstă de 5 ani. Dispărută la Florența sâmbătă, 10 iunie. Cine a văzut-o este rugat să sune la 112

Femeia susține că românii nu au nicio legătură cu această dispariție, așa cum s-a vehiculat în presă, și că este vorba despre o problemă între persoane de naționalitate peruană.

Românca sugerează că părinții ar ști unde se află fetița și face referire la o altercație violentă între sud-americani care a avut loc în aceeași clădire cu zece zile înainte de dispariția micuței.

Ea a declarat: „Au scris că românii sunt implicați, dar nu avem nicio legătură, este o problemă între ei. Peruanii știu unde se află fetița. Noi, românii, nu știm. Copiii se jucau aici afară, de ce au luat un copil de-al lor și nu unul de-al nostru? Pentru că acum zece zile s-au bătut între ei.”

Conform relatării femeii, „nu ar fi o problemă de bani”, ci de control al camerelor de închiriat în interiorul fostului hotel ocupat abuziv. Femeia își amintește incidentul de duminică, 28 mai, când, după o agresiune, un sud-american a căzut în stradă de la fereastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„L-au lovit în cap cu o bucată de fier – povestește ea – și de frică a sărit de pe balcon și după o săptămână a dispărut fetița. S-au bătut pentru camere. Familia știe cine a luat fetița și a spus poliției.”

La final, femeia subliniază frustrarea și starea de nemulțumire cu privire la situația actuală. „Suntem sătui de această situație.”

700-20230614141516 (6)
Femeia româncă, vecină cu părinții fetiței dispărute în Italia. Sursa foto: La Nazione

Mia Kataleya Chicllo Alvarez, în vârstă de 5 ani a dispărut din curtea fostului hotel Astor din Florența sâmbătă, 10 iunie, în jurul orei 13:00.

bimba-scomparsa-a-firenze-392933.660x368

Când mama ei s-a întors acasă de la locul de muncă, nu a mai găsit-o.

„Înainte de a mă întoarce, m-am oprit la cumpărături. Când am ajuns la hotel, în jurul orei 15:30-15:40, am intrat în cameră și am văzut că fetița nu era acolo, așa că am mers la etajul de sus unde locuiește fratele meu. El mi-a spus că ea se juca cu o altă fetiță. Dar când am ajuns, mama prietenei ei mi-a spus că fetele s-au certat și Kata a plecat.”

După ce a căutat-o în zadar timp de câteva ore, a depus plângere la carabinieri.

În momentul dispariției, Kataleya purta un tricou alb și pantaloni de culoare mov. Cine a văzut-o este rugat să sune de urgență la 112.