O tânără de origine română a ucis în Italia un copil de 2 ani, pe tatăl și bunica lui. „Nu-mi amintesc ce s-a întâmplat”

Angelika Hutter, o tânără de origine română în vârstă de 31 de ani, care a emigrat în Germania împreună cu părinții când era doar o copilă, călătorea de mai bine de șapte luni prin Europa, având drept locuință mașina sa, un Audi A3 negru. Visul ei de libertate și aventură s-a încheiat într-un mod tragic joi, 6 iulie, în timp ce conducea prin stațiunea montană Santo Stefano di Cadore, provincia Belluno din Veneto.

Potrivit anchetatorilor, tânăra circula cu o viteză de peste 70 km/h într-o zonă cu limită maximă de viteză de 50 km/h. Pierzând controlul volanului, mașina sa a urcat pe trotuar și a lovit o familie de italieni. În urma accidentului au murit trei persoane: tatăl, fiul și bunica, iar mama copilului a fost rănită, informează Corriere della Sera.

În urma impactului, bunica, Mariagrazia Zuin în vârstă de 65 de ani și tatăl Marco, în vârstă de 48 de ani, au murit pe loc, în timp ce băiețelul de doi ani, Mattia Antoniello, aflat într-un cărucior, a fost transportat la spital unde a decedat ulterior. Mama a fost rănită și dusă la spital, dar starea ei nu este gravă.

Angelika a fost arestată și se află în închisoare, acuzată de omor stradal. „Nu-mi amintesc nimic din ce s-a întâmplat”, a spus ea despre momentul când a urcat cu mașina pe trotuar și s-a îndreptat spre grupul format din cei patru membri ai familiei.

angelika-hutter-incidente-cadore-twitter
Angelika Hutter și mașina implicată în accident

Cert este că alternează momente de luciditate cu altele în care izbucnește în lacrimi de nestăpânit, a declarat avocatul ei. „Angelika duce o bătălie internă pentru că simte responsabilitatea de a fi ucis trei persoane. Se referă continuu la acel abis, dar nu-și amintește nimic din accident, de parcă ar fi îndepărtat totul, de parcă ea nu ar fi fost acolo”, a spus avocatul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
angelika-hutter-la-donna-che-ha-investito-la-famig-angelika-hutter-la-donna-che-ha-investito-la-famig-1677606473403179008
Locul unde a avut loc tragedia

Între timp, apar noi detalii despre viața tinerei. Angelika are un frate, Martin, care locuiește în Augsburg, în timp ce părinții ei au venit în Germania din România când ea era mică. Ea a crescut în Alholming, un orășel de două mii de locuitori din regiunea Bavaria, într-o frumoasă vilă galbenă la numărul 8 de pe strada Anger.

Vecinii povestesc despre ea ca fiind o fată tăcută, rezervată, logodită de ceva vreme cu un poștaș. Pe Instagram se autointitulează „artistă”, de fapt încerca să vândă lucrări multimedia, desene în acuarelă, mobilier decorat manual și felicitări de nuntă. Are și propriul său site, dar se pare că afacerea nu a avut niciodată succes. „Părea letargică și deprimată”, a descris-o un vecin din Germania.

Cele mai recente fotografii de pe profilul ei Instagram datează din 8 octombrie. Și imediat după aceea, iată că se scufundă în acel „abis” despre care vorbește. „S-a întâmplat ceva în octombrie – a povestit un vecin – ​​mai întâi a sosit o mașină de patrulare, apoi o a doua. Tatăl a ieșit, dar nu am aflat exact ce s-a întâmplat”.

O săptămână mai târziu, Angelika și-a făcut bagajele și a plecat: „Conducea o mașină neagră. A împins o saltea în ea, dar în afară de asta nu și-a luat mare lucru cu ea. Se spunea că plecase în sudul Europei.”

Viața ei din ultimele luni s-a desfășurat astfel: a călătorit, a mâncat și a dormit. Totul în interiorul acelei mașini, după cum confirmă păturile și alimentele găsite printre foile de metal răsucite ale vehiculului, după accidentul de joi din Cadore.

Se pare că în ianuarie părinții ei au plecat să o caute. Ulterior, le-au spus vecinilor că au vizitat-o ​​în Grecia. În Italia, Angelika Hutter este cel puțin de la sfârșitul lunii mai, când a fost denunțată după ce a fost surprinsă certându-se cu funcționarul unui centru comercial din Bolzano în timp ce ținea un ciocan în rucsac.

În prezent, ancheta se află în mâinile procurorului Simone Marcon și Procuratura din Belluno se va pune în contact cu autoritățile germane pentru a obține informații suplimentare și a construi un portret al suspectei.

Unul dintre punctele de clarificat este cauza accidentului. Sunt multe ipoteze examinate de anchetatori. Unul dintre acestea este, evident, cel al unui accident, cauzat de stare de rău a șoferiței sau de un moment de distragere a atenției.

La locul tragediei, însă, nu au fost găsite semne de frânare sau derapaj înainte de punctul de impact. Mai mult, din mărturiile culese la fața locului de carabinieri, se pare că tânăra de 31 de ani tocmai se certase cu o persoană, înainte să se urce din nou la volan și să plece furioasă, chiar cu câteva clipe înainte de dramă.

Detalii care îi determină pe anchetatori să nu excludă ipoteza că a fost un gest voluntar, rezultat dintr-un atac de furie îndreptat apoi împotriva familiei de italieni care se plimba pe trotuar.

Luni dimineață, 10 iulie, Angelika Hutter este așteptată în fața judecătorului de instrucție din Belluno pentru interogatoriul de garanție, prilej în care ar putea ieși la iveală și alte detalii importante.

VIDEO mai jos: