O mamă din Italia a riscat să moară în chinuri. Medicii au uitat un pansament de 14 cm în uterul ei

Un caz grav de malpraxis a avut loc în provincia Taranto, regiunea Puglia, unde o tânără mamă a trecut prin momente de coșmar și viața i-a fost pusă în pericol.

După două săptămâni de dureri intense și febră, a descoperit că suferea de o infecție severă cauzată de un pansament de 14 centimetri uitat de medici în uterul ei, după o operație de cezariană de urgență.

Neglijența a dus la complicații medicale severe, inclusiv risc de sepsis (septicemie), informează Quotidiano di Puglia.

În ziua de 21 iulie, la spitalul din Martina Franca, provincia Taranto, o tânără domiciliată în Ceglie Messapica, provincia Brindisi, a născut primul său copil printr-o operație cezariană de urgență.

În ciuda faptului că nou-născutul era perfect sănătos și a fost născut fără complicații, pentru mamă au urmat 15 zile de suferință acută.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După externare, tânăra a început să aibă dureri intense în partea stângă a corpului, la nivelul coastelor.

Chiar dacă aceste simptome au fost semnalate medicilor la momentul externării și pe parcursul perioadei de alăptare, diagnosticul corect nu a fost stabilit imediat.

În cele din urmă, tânăra mamă a fost transferată la Spitalul Santissima Annunziata din Taranto pentru investigații medicale aprofundate.

Un examen radiologic a relevat prezența unui pansament lung de 14 centimetri atașat la uter și la ovare. Acesta a provocat infecții severe în alte părți ale corpului și acumularea de lichid în plămâni.

A fost supusă imediat unei intervenții chirurgicale de urgență pentru a îndepărta pansamentul, reușind să evite o complicație potențial mortală: septicemia.

Avocatul tinerei a solicitat acum dosarele medicale pentru a examina în detaliu evenimentele și pentru a evalua posibilitatea unui proces juridic împotriva spitalului.

„Suntem în proces de colectare a tuturor informațiilor necesare pentru a evalua cine sunt responsabilii și cum s-a putut întâmpla acest incident grav”, a precizat avocatul.

La momentul redactării acestui articol, spitalul implicat nu a oferit un comentariu oficial, dar ancheta este în plină desfășurare pentru a determina eventualele responsabilități și a asigura că astfel de incidente nu se vor repeta.