Oana Alina Popa, pe primul loc în Italia la Maratonul Gran Sasso Ultra Trail Running

O sportivă de naționalitate română a reușit să termine pe primul Maratonul Gran Sasso Ultra Trail Running, organizat duminică, 17 iulie, pe o distanță de pe o distanță de 65 km. O cursă cu un traseu provocator și teren dificil, pe care Oana Alina Popa a terminat-o cu timpul de 11h 41′.

Conform News Rimini, Oana Alina Popa are 38 de ani și trăiește în San Marino. În 2014 a participat la prima ediție a Maratonului de la Rimini, apoi la Florența și la unele ultramaratoane cum ar fi cele de la Pistoia Abetone, Terre di Siena, La 50 di Romagna.

În 2016 a luat parte la prima cursă ULTRATRAIL (Valli Etrusche 50 km) pe care a terminat-o pe locul al treilea. A urmat competiția de la Badia Prataglia 82 km, unde a ocupat locul al doilea.

În 2018, a fost prezentă la Lavaredo Ultra Trail 120 km cu 5500 d+, în 2021 și 2022 Dolomiti EXTREME 103 km cu 7000 d+.

„Alergarea face parte din viața mea, munții sunt locul unde pot fi eu însămi, competiția mă face să mă autodepășesc pentru a găsi noi stimuli și a deveni din ce în ce mai competitivă. La urma urmei viața înseamnă curiozitate și explorare, a lumii și a noastră. Alergarea a fost și o modalitate de a călători, de a descoperi, a cunoaște, pe lângă cel de a evolua ca persoană, a învinge nesiguranțe și temeri. În multe situații a fost o terapie și un refugiu”, a spus Alina conform sursei citate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trail running sau alergarea pe poteci este o specialitate de alergare care se desfășoară într-un mediu natural, în general pe poteci, indiferent dacă se află în munți, deșert, păduri, câmpii sau dealuri, cu secțiuni pavate sau asfaltate limitate care cel mult și în orice caz nu trebuie să depășească 20% din lungimea totală a traseului.

În mod normal, această activitate se caracterizează printr-o lungime considerabilă a traseelor, precum și prin depășirea diferențelor importante de înălțime, atât pozitive, cât și negative.