Ofertă de muncă umilitoare în Italia: 280 de euro pe lună, 10 ore pe zi, 6 zile pe săptămână

O ofertă de muncă din Italia, țară în care un salariu sub 300 de euro nu este doar revoltător, ci și umilitor, a provocat o mulțime de discuții pe rețelele de socializare după ce a fost făcută publică de o candidată la respectivul loc de muncă.

Francesca Sebastiani, în vârstă de 22 de ani și rezidentă la Napoli, în regiunea Campania, spune că a intrat în contact pe internet cu proprietara unui magazin după ce aceasta din urmă a publicat un anunț prin intermediul căruia căuta o vânzătoare pentru angajare.

Francesca Sebastiani, 22 de ani, originară din Napoli. Foto: La Repubblica

Din discuția dintre cele două femei, publicată de Francesca într-un video pe rețeaua de socializare Tik Tok, reiese că programul de lucru ar fi de la 09:00 la 13:30 și apoi de la 16:00, dar „deschidem la 15:00/15:30 ca să facem curățenie”. Iar terminarea programului „la 20:30, uneori până la 21:00”.

Și asta doar de luni până vineri, fiindcă „sâmbăta de la 09:00 la 20:30, dacă sunt mulți clienți până la 21:00, orar continuu”.

„Scuză-mă că te-ntreb, dar salariul, în schimb?”, a vrut să știe Francesca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„70 (pe săptămână – n.r.)”, i-a răspuns proprietara magazinului.

„280 de euro pe lună?”, cere confirmarea tânăra italiancă.

„Da”, confirmă patroana.

Având în vedere că, în Italia, cu un astfel de salariu o persoană abia reușește să plătească transportul și prânzul, Francesca a refuzat imediat oferta, dar răspunsul patroanei a revoltat-o și mai tare.

„Voi, tinerii din ziua de azi, nu aveți chef de muncă”, a spus ea.

Tânăra de 22 de ani i-a explicat atunci femeii, pe un ton mai ridicat, că programul de lucru nu este deloc compatibil cu salariul oferit, cu atât mai mult cu cât sâmbăta ar fi vorba de 13 ore de muncă.

Proprietara magazinului nu s-a lăsat mai prejos nici atunci însă și i-a răspuns: „Sâmbăta avem mai mulți clienți. Ce voiai, să fie și atunci programul ca în restul săptămânii?”

Francesca a explicat în înregistrarea video că a mai lucrat în trecut pe un salariu mic, de 200 de euro pe săptămână, dar „nu pentru mizeria asta”.

„Nu-i adevărat că tinerii nu au chef de muncă. Sunteți voi cei care nu ne lăsați să lucrăm!”, s-a revoltat tânăra.