Olimpiada internațională de informatică pe echipe: aur și argint pentru România, bronz pentru Italia

În perioada 23-28 mai, la Colegiul Naţional de Informatică, Piatra-Neamţ, s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională de Informatică pe Echipe, la care au participat 10 echipaje din România, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Federaţia Rusă.

Medaliaţii cu aur au fost echipele Kappa de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti şi Hyp din Republica Moldova, iar argintul l-a obţinut echipa Slav Sqoders, de la acelaşi colegiu din capitala României. Colegiului Naţional de Informatică, BlankSociety, din Piatra-Neamț, coordonat de domnul profesor Ene Dumitru, au obţinut medalia de bronz, urcând pe podium alături de echipa Magistrini din Italia.

Olimpiada a fost coordonată de Comisia Centrală având ca preşedinte pe domnul prof. univ. dr. Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică a Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi și preşedinte de onoare pe Inspector General din M.E.N. Nuşa Dumitriu-Lupan.

Programul competiţional a fost completat de un program cultural complex, de promovare în anul celebrării Centenarului Marii Uniri a valorilor istorice şi tradiţionale prin vizitarea muzeelor, obiectivelor de artă şi geografice locale, dar şi a zonei Nord-Est. Au fost organizate două excursii în zonele Bicaz-Cheile Bicazului-Lacu Roşu şi respectiv, pe traseul Târgu-Neamţ – Iaşi, trasmite într-un comunicat pentru Agerpres, inspector școlar, prof. Florentina Ungureanu.