Om de afaceri român felicitat de ambasadorul României în Italia: „Rolul nostru este să îi sprijinim pe acești antreprenori”

În cadrul demersurilor de cunoaștere a comunității românești de afaceri din Italia, ambasadorul României, Gabriela Dancău, a avut prilejul de a îi întâlni pe reprezentanții companiei TradingFoods, o afacere de familie care s-a consacrat în ultimii 25 de ani printre cei mai cunoscuți distribuitori de produse românești din Regiunea Lazio.

Compania TradingFoods, cu sediul la Tivoli, a fost înființată de Florin Simon în 1996 și activează în domeniul import-export de produse tradiționale românești, asigurând distribuția de produse alimentare tipice pe întreg teritoriul Italiei. Proprietarul TradingFoods a vorbit și despre diversificarea afacerii în ultimii ani, de la vânzarea de produse sub marcă proprie până la comercializarea în mediul online a unor branduri românești consacrate, precum produsele Farmec.

„Compania noastră distribuie în toata Italia și oferă gama sa de produse tuturor acelor companii alimentare care sunt în contact cu comunitatea românească. Calitatea serviciilor și produselor, prețurile și seriozitatea ne fac să fim o companie cu baze excelente pentru consolidarea prezenței noastre pe această piață”, se arată și pe site-ul companiei.

„Prezența numeroasă a componentei de afaceri românești în Italia reprezintă o dovadă în plus a contribuției valoroase a comunității românești la dezvoltarea societății-gazdă. Rolul nostru, al ambasadei, este să îi sprijinim pe acești antreprenori, și de ce nu, să îi încurajăm să ia în calcul dezvoltarea sau extinderea afacerilor și în România, unde expertiza și experiența acumulate în străinătate sunt binevenite” a adăugat ambasadorul român Gabriela Dancău.

Inițiativa antreprenorilor români rezidenți în Italia este în creștere, cele mai recente statistici arătând că în Peninsulă operează aproximativ 18.500 de societăți cu răspundere limitată, 8.000 de societăți personale și peste 53.000 de societăți individuale cu titulari români.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI