Om politic italian mort după ce a fost infectat cu noul tip de coronavirus

Nelio Pavesi, consilier din partea partidului Lega la Primăria din Piacenza, regiunea Emilia-Romagna, a decedat la spitalul unde era internat de câteva zile în urma contractării noului coronavirus. Politicianul italian vea 68 de ani, informează La Repubblica.

În ultimele zile el a fost internat în spital și starea lui s-a agravat treptat, până astăzi când inima bărbatului a încetat să mai bată.

Pavesi a fost consilier la Piacenza între 1998 și 2002 pentru Liga Nordului și apoi a început din nou să facă parte din consiliul municipal în anul 2017, după victoria partidului de centru-dreapta la alegerile administrative. Profesor de muzică, pianist și mare iubitor de cultură, lasă în urma sa soția și doi copii.

„Dispariția lui Nelio Pavesi – spune primarul Patrizia Barbieri – ne lasă profund îndurerați. Astăzi plângem nu doar o figură instituțională apreciată pentru angajamentul său politic și cultural, ci și un prieten care a avut întotdeauna curajul să fie transparent și sincer în exprimarea propriei gânduri, loial și coerent în apărarea ideilor sale”.