Omagiu pentru Aurora, românca moartă pe munte în Italia: „O inimă curată a zburat la cer”

În amintirea româncei Aurora Lucia Avasilichioaie (53 de ani), care a decedat în timp ce făcea o excursie pe Muntele Zerbion, în Valle d’Aosta, va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la ora 11:00, o rugăciune de pomenire la Biserica Ortodoxă Română din cartierul San Bernardo – Ivrea.

Un omagiu adus Aurorei, care lucra ca îngrijitoare la Ivrea și se deconecta făcând drumeții lungi pe munte. Duminica trecută însă, la coborâre a rătăcit poteca și a rămas undeva, pe munte, la peste 2.000 de metri altitudine, în condiții de iarnă și temperaturi extrem de scăzute, până noaptea târziu când echipele de salvamontiști au reușit să o găsească.

A fost transportată de urgență cu elicopterul la spitalul din Lausanne (Elveția), într-un centru specializat. Din păcate, nu a fost suficient pentru a-i salva viața, starea de hipotermie severă în care a fost găsită i-a provocat decesul.

Moartea bruscă a femeii a lăsat un gol imens în sufletul rudelor și al prietenilor săi. Multe persoane, în aceste ore de doliu, și-au manifestat regretul pentru decesul prematur al conaționalei noastre și au transmis condoleanțe soțului și copiilor săi.

Iată două dintre mesajele de pe rețelele de socializare: „Suntem devastați de durere, ai fost și vei fi mereu o persoană care a știut să-i iubească pe toți și i-ai făcut pe toți să te iubească. Viața nu a fost deloc generoasă cu tine, dar ai reușit mereu să o trăiești zâmbind.” „Aceasta ai fost tu: smerită, generoasă, altruistă, o inimă curată. Îmi voi aminti mereu de vocea ta de duminică seara. Odihnește-te în pace!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-o postare de pe profilul său Facebook, cineva a scris aceste cuvinte alături de o imagine cu flori de primăvară:

„Ciao, Lucia! Ultima dată când ai fost la noi acasă ai fotografiat aceste flori, așa că le-am lăsat la începutul acestei cărări, pentru tine, pe munții pe care i-ai iubit. Ai fost mereu curajoasă, dar de data aceasta curajul te-a trădat. Ne vom aminti de curajul tău, de bunătatea și de entuziasmul tău. Toți cei care te-au cunoscut te-au iubit. Mulțumim pentru tot!”

Potrebbe essere un'immagine raffigurante albero e natura