Oneuropa Onlus: „Le mie radici”, concurs de desen și pictură pentru copii

Oneuropa Onlus doreste să invite toți copiii și adolescenții care trăiesc în Italia, născuți în străinătate sau cu cel puțin un părinte dintr-o altă țară, să participe la concursul de desen și pictură „Le mie radici”, care va avea loc între 15 octombrie și 25 noiembrie 2019.

Operele tinerilor artisti vor trebui să reprezinte legătura lor interculturală dintre Italia și țara de origine a unuia sau a ambilor părinți, prin conceptul de „radici” (rădăcini). Scopul, prin urmare, este de a crea o lucrare care poate exprima într-un mod original și fără precedent diversitatea lor culturală.

Un juriu de experți în artă va alege 3 câștigători pentru fiecare categorie de vârstă: copii (5-8 ani), Junior (9-12 ani), Young (13-15 ani) și Teen (16-19 ani) și va încheia cu premierea lucrărilor câștigătorilor, care vor fi expuse in interiorul unei expozitii pe data 13 decembrie 2019 la Roma.

Evenimentul final va fi organizat tocmai ca o expoziție de artă reală în care vor fi expuse lucrările tinerilor câștigători. Obiectivul este de a crea un spațiu fizic și mental de exprimare a integrării, făcând cunoscute noi povestiri de multiculturalism și de a stimula sentimentele de prietenie și solidaritate într-un context dinamic și primitor.

Vă puteți înregistra și participa gratuit la concurs, pur și simplu completând formularul pe care îl găsiți aici și încărcand fotografia lucrărilor. Aici puteți consulta toate detaliile concursului.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI