Operațiunea „Vampirii” din Italia. Români și moldoveni arestați, membri ai unor grupuri criminale

Mai mulți cetățeni moldoveni și români au fost arestați în dimineața de 18 iunie în Italia, în cadrul unei operațiuni cu numele de cod „Vampirii”. Suspecții, membri ai unor grupuri criminale, ar fi săvârșit o serie de jafuri în mai multe provincii italiene. În ultimul an, au fost efectuate 94 de jafuri.

„Vampirii” a fost o operațiune de amploare a poliției din mai multe orașe italiene, Pavia, Piacenza, Milano, Brescia, Padova și Alexandria și a dus la destructurarea unei grupări infracționale foarte bine organizată, din care făceau parte inclusivi cetățeniromâni și moldoveni.

23 de persoane au fost arestate, acuzate că în perioada februarie 2017 – iunie 2018, au comis mai multe jafuri, inclusiv armate, scrie Il Messaggero. Gruparea infracțională jefuiau persoane fizice, intrând în case, dar și sedii ale unor companii din Pavia și din provinciile Monza, Brianza, Piacenza, Brescia, Cuneo și Reggio Emilia.

Potrivit unei declarații emise de autorități autorii erau împărțiți în trei grupuri infracționale diferite: unul format din albanezi, unul din cetățeni de naționalitate moldovenească și română și unul din cetățeni ai Republicii Moldova și Kosovo. La săvârșirea infracțiunilor, ocazional, participau și cetățeni ai altor țări, inclusive italieni.

Cele 3 grupări acționau într-un mod coordonat pentru comiterea diverselor infracțiuni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția a stabilit că toate grupările erau coordonate de un cetățean italian, care se ocupa de vinderea bunurilor furate și dădea pontruri pentru jafuri la comandă.

Distribuie acest articol