„Oportunități de afaceri România-Italia”, webinar organizat de Ambasada României la Roma

Peste 60 de companii românești au participat astăzi, 16 martie 2023, la webinarul „Oportunități de afaceri România-Italia”, organizat de Ambasada României la Roma în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Evenimentul a fost inaugurat de ambasadorul român în Italia, Gabriela Dancău, care a evidențiat potențialul pieței italiene pentru mediul de afaceri românesc, mai ales în contextul unei prezențe deja solide a antreprenorilor români în acest spațiu.

„Oportunități de afaceri România-Italia”, webinar organizat de Ambasada României la Roma în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Prahova.

„De ce Italia? În primul rând, pentru că este a 3-a cea mai mare economie din Uniunea Europeană și a 8-a la nivel mondial. Vorbim de un PIB de aproape 2.000 de miliarde de euro la o populație de circa 59 de milioane de persoane. O piață din interiorul UE, la care accesul este liber pentru companiile românești, fără bariere comerciale sau legislative. O piață aflată nu departe de România, în care primează calitatea, și în care regăsim obiceiuri și o cultură de afaceri similare cu cele de la noi. În plus, Italia are al 2-lea cel mai mare sector industrial la nivel european, iar acest fapt oferă oportunități însemnate pentru companiile românești care exportă echipamente industriale, semi-fabricate sau servicii din categoria Industria 4.0” a precizat ambasadorul român.

Gabriela Dancău, ambasadorul României în Italia. Sursa foto: Ambasada României în Italia

Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a pus accentul pe volumul schimburilor comerciale ale companiilor prahovene cu Italia, care s-au ridicat la 767 milioane de euro anul trecut, precum și pe importanța investițiilor italiene: capitalul italian investit în cele 389 de companii din Prahova fac din Italia primul investitor străin din județ.

Prezentările tehnice despre economia italiană și oportunitățile de export pe această piață, precum și despre modul în care consilierii economici pot sprijini companiile românești pentru creșterea exporturilor în Italia, au fost susținute de reprezentanții birourilor de promovare comercial-economică din Roma și Milano, Iulia Schnecker și Simona Mărăscu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol