Opt persoane la spital în urma unor turbulențe severe întâmpinate de avionul în care zburau

Opt persoane au fost internate în spital după ce un zbor al companiei aeriene JetBlue a întâmpinat turbulențe severe în timp ce se zbura spre Statele Unite ale Americii, în cursul zile de astăzi, 25 septembrie 2023.

13xp-turbulance-superJumbo
Șapte pasageri și un membru al echipajului au fost transportați la spital. Foto: Elizabeth Spriggs/New York Post.

Zborul JetBlue 1256 se îndrepta spre Aeroportul Internațional Fort Lauderdale-Hollywood și decolase din Guayaquil, Ecuador când a întâmpinat brusc turbulențe, a declarat compania într-un comunicat.

Din fericire, avionul a aterizat în siguranță și a fost întâmpinat de personalul medical la sol, relatează USA Today.

Șapte pasageri și un membru al echipajului au fost transportați la spital însă pentru evaluare și tratament, conform reprezentanților companiei aeriene.

„JetBlue va lucra pentru a sprijini pasagerii și membrii echipajului. Avionul folosit pentru acest zbor a fost retras din serviciu pentru inspectare”, se arată în comunicat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Compania nu a dat informații despre starea pasagerilor până luni după-amiază. Nici aeroportul, nici Biroul Șerifului din Broward County nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii din partea USA Today.

Turbulențele pot fi extrem de dificil de prezis, mai scrie sursa citată.

Există trei tipuri de turbulențe: unda montană, care apare când vântul este redirecționat după ce lovește un munte; convectivă, asociată cu furtunile; și cea în aer limpede, care este cea mai frecventă, cea mai dificil de prezis și tipul care se agravează din cauza schimbărilor climatice.