Opt regiuni din Italia și Provincia Autonomă Bolzano își vor schimba culoarea începând de duminică

Situația în regiunile din Italia se îmbunătățește în ceea ce privește combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, conform datelor emise astăzi de Institutul Superior de Sănătate din această țară, iar multe dintre acestea vor fi etichetate în curând ca fiind zone cu risc mai mic de infecție. Astfel, opt dintre ele vor avea culori diferite începând de duminică, 6 decembrie 2020, informează ziarul La Repubblica.

Potrivit sursei citate, regiunile Campania, Val d’Aosta, Toscana, precum și Provincia Autonomă Bolzano nu vor mai fi considerate zone roșii, ci portocalii, începând de duminică, alăturându-se astfel regiunilor Basilicata, Calabria, Lombardia și Piemonte care au devenit portocalii în urmă cu o săptămână.

Tot în această duminică, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Marche, Puglia și Umbria vor deveni zone galbene, mai precizează ziarul italian. O singură regiune din Italia, așadar, după cum puteți vedea și pe harta de mai jos, va fi considerată în continuare ca fiind Zonă Roșie și este vorba despre Abruzzo care a fost ultima căreia i s-a aplicat culoarea roșie în urma creșterii numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19 în toată Italia.

Cum va arătat Italia începând de duminică, 6 decembrie, în ceea ce privește zonele de risc diferențiate prin culori. Foto: repubblica.it

„Observăm o îmbunătățire în ansamblu pe teritoriul național cu o reducere a vitezei de transmisie, o reducere a incidenței calculate în ultimele 14 zile și o scădere a spitalizărilor în zona medicală și în terapie intensivă”, spun reprezentanții Ministerului Sănătății din Italia. Cu toate acestea, incidența este încă prea mare pentru ca totul să revină la normal sau măcar la cum a fost pe timpul verii.

În ultimele 24 de ore, în Italia, s-au înregistrat 24.099 de cazuri noi de infecție la un total de 212.741, ceea ce este într-adevăr o îmbunătățire față de cazurile care erau înregistrat în urmă cu o săptămână. Numărul total de cazuri COVID-19 care sunt încă pozitive este de 757.702 la această oră, iar totalul de la începutul pandemiei a a ajuns la 1.688.939.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Numărul deceselor din Italia, provocate de infecția cu COVID-19, este astăzi de 58.852, dintre care 814 numai în ultima zi. În ceea ce privește vindecările, acestea sunt 872.385 în total.

În secțiile de Terapie Intensivă de pe tot teritoriul italian în prezent sunt internați 3.567 de pacienți, numărul fiind în creștere astăzi cu 201. Alți 31.200 de pacienți sunt internați în spitale cu simptome mai puțin critice, iar 722.935 se află în izolare la domiciliu.