Nouă români înghesuiți într-un microbuz amendați în Italia cu peste 500 de euro fiecare. Nu aveau declarația pe propria răspundere

Poliția Locală din San Lazzaro di Savena, provincia Bologna din Emilia-Romagna, a amendat cu peste 500 de euro de fiecare un număr de 9 cetățeni români care călătoreau, în după-amiaza zilei de 27 martie 2021, la bordul unui microbuz, deoarece niciunul dintre ei nu avea declarație pe propria răspundere. Unul dintre conaționalii noștri era șoferul microbuzului, iar ceilalți opt erau pasageri cu rezidența în provincia menționată mai sus, informează Il Resto del Carlino.

Normele anti-COVID impuse de autoritățile italiene în prezent prevăd obligativitatea completării unei declarații pe propria răspundere la intrare în Italia. Aceasta va fi prezentată operatorului cu care pasagerul călătorește sau autorităților abilitate, la cerere.

Cu toate acestea, niciunul dintre cei nouă români nu au putut prezenta acest document la momentul verificărilor efectuate de polițiștii italieni. În plus, agenții au constatat că numărul pasagerilor prezenți în microbuz era mai mare decât cel permis de normele în vigoare în materie de transport persoane, mai precizează sursa citată.

Deși i-au pus pe cei nouă cetățeni români să completeze declarațiile pe propria răspundere pentru a demonstra motivele deplasării, polițiștii din San Lazzaro di Savena au decis să-i amendeze oricum pe aceștia pentru nerespectarea legii în vigoare. Astfel, atât pasagerii, cât și șoferul microbuzului s-au ales cu o amendă în valoare de 533 de euro fiecare.

Distribuie acest articol