Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte în acest an

Trecerea la ora de vară în 2024 va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 31 martie, când ceasurile vor fi date înainte cu o oră.

Astfel, în România, ora 3:00 va deveni ora 4:00. Ziua de 31 martie 2024 va avea, prin urmare, doar 23 de ore în loc de 24.

În Italia, ora 2:00 va deveni ora 3:00, respectând diferența de fus orar.

Scopul principal al acestei schimbări este de a optimiza utilizarea luminii solare pe parcursul zilei, contribuind astfel la economisirea energiei prin reducerea necesității de iluminat artificial în orele de seară.

Deși trecerea la ora de vară este larg răspândită în multe țări ale lumii, aceasta nu este universală și este aplicată în funcție de deciziile fiecărui stat în parte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Uniunea Europeană, această practică este coordonată pentru a asigura sincronizarea orară între statele membre, facilitând astfel comerțul și călătoriile.

După trecerea la ora de vară, zilele vor părea mai lungi, cu mai multă lumină naturală disponibilă spre seară, ceea ce favorizează activitățile în aer liber și poate contribui la starea generală de bine a populației.

Această ajustare temporală rămâne în vigoare până la trecerea la ora de iarnă, care se realizează în ultima duminică a lunii octombrie, când procesul este inversat și ceasurile sunt date înapoi cu o oră.

Distribuie acest articol