Ora legală în Italia. 220 de milioane de euro economisiți în 2023 la consumul de energie electrică

Terna, societatea care gestionează rețeaua națională de transmitere a energiei electrice din Italia, estimează că țara va economisi aproximativ 220 de milioane de euro în timpul perioadei de aplicare a orei legale din acest an, ceea ce echivalează cu o reducere a consumului de energie electrică de aproximativ 410 milioane de kWh.

Această economie de energie va aduce un beneficiu semnificativ pentru mediu, cu o reducere de aproximativ 200.000 de tone de emisii de dioxid de carbon în atmosferă.

Conform Terna, citată de ANSA, economia totală de energie electrică din Italia, datorată aplicării orei legale, în perioada 2004-2022, a fost de aproximativ 10,9 miliarde de kWh cu o economie estimată la 2 miliarde de euro.

Ora legală va intra în vigoare în Italia începând de duminică, 26 martie, când ceasurile vor fi date cu o oră înainte, la ora 2:00 dimineața (ora Italiei). Ora legală se va încheia la data de 29 octombrie, când ceasurile vor fi date cu o oră înapoi, la ora 3:00 dimineața.

Estimările economice pentru perioada orei legale din 2023 au fost realizate ținând cont de costul mediu al unui kWh pentru „clientul casnic tipic”, care, conform datelor Autorității de Reglementare pentru Energie și Gaz (ARERA), este în prezent de aproximativ 53 de cenți de euro, net de taxe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Economia estimată de aproximativ 410 milioane de kWh de energie electrică consumată în timpul perioadei de aplicare a orei legale este echivalentă cu necesarul anual de energie electrică al peste 150.000 de familii.

În plus, datele în timp real privind exercitarea sistemului național de energie electrică pot fi consultate prin intermediul aplicației Terna disponibile în principalele magazine online.