Un oraș din Italia, declarat cel mai mizerabil din lume. Sondaj făcut între zeci de mii de persoane

Un sondaj recent, efectuat de revista Time Out asupra a 27.000 de persoane, arată un mare oraș italian ca fiind cel mai mizerabil din lume, informează publicația britanică The Independent.

Potrivit sursei citate, persoanele care au participat la sondaj susțin că Roma, capitala Italiei, este orașul care le întrece pe toate la capitolul gunoaie pe străzi, aceasta fiind urmată de orașul american New York și apoi de Glasgow, din Marea Britanie.

Imagine din Roma, cartierul Prati, la începutul acestei luni. (AFP/Getty)

„Instituțiile noastre nu își dau seama cât de mult ne afectează reputația când o fotografie este postată pe rețelele de socializare, de pe străzile Romei cu pubele abandonate sau porci mistreți”, a declarat vicepreședintele asociației din sectorul hotelier Federalberghi, Roberto Necci, pentru ziarul Il Messaggero .

„Nu numai că multe rezervări de camere sunat anulate, dar fluxul de noi rezervări încetinește zi de zi”, a mai adăugat Necci.

După ce a promis o curățare rapidă a capitalei în timpul campaniei sale de anul trecut, primarul Romei, Roberto Gualtieri, a fost aspru criticat pentru că „a aruncat orașul la gunoi”, iar unii politicieni au cerut chiar și intervenția armatei pentru a elimina mizeria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Această urgență necesită un salt imediat în calitatea răspunsului, afectează sănătatea și demnitatea comunităților noastre, care sunt supuse acestei situații dramatice”, a declarat Amedeo Chiaccheri, primarul Municipiului VIII din Roma.

„Ar trebui puse în aplicare măsuri extraordinare, inclusiv intervenția armatei, pentru a restabili normalitatea în acest oraș slăbit”, a insistat Chiacceri.

Primarul Romei a declarat luni, 18 iulie 2022, că locuitorii Romei se pot aștepta să vadă îmbunătățiri chiar de săptămâna viitoare, dar a avertizat că ar putea dura chiar și doi ani până când orașul își va reveni complet în ceea ce privește curățenia pe străzi.

Capitala Italiei este vizitată anual de până la 10 milioane de turiști, fiind al doilea cel mai vizitat oraș din Uniunea Europeană, după Paris.

Între timp însă, rezervările la hotelurile din Roma au suferit o scădere între 20 și 30 de procente din cauza mizeriei din acest oraș, au declarat reprezentanții Federalberghi.