Oraș din Italia: Primești 150 de euro pe lună dacă te muți acolo. „Avem nevoie de noi rezidenți”

Primăria din Mantova, Italia, a anunțat că va oferi 150 de euro pe lună celor care își găsesc un loc de muncă în oraș și decid să se mute acolo. Până în 2026, se așteaptă să fie create aproximativ 1.300 de noi locuri de muncă, iar această măsură vizează atragerea lucrătorilor din alte zone să se stabilească în Mantova.

Captură de ecran 2023-05-05 101834

„Nu este o măsură socială” a precizat Mattia Palazzi, edilul orașului, „ci un ajutor pentru cei care deja au un venit și trebuie să facă față mai multor dificultăți în viața de zi cu zi.”

El a adăugat că administrația orașului nu vrea să riște să nu mai poată investi în servicii sociale, educație și cultură, de aceea își dorește ca lucrătorii să trăiască și să plătească taxe în localitate.

Măsura va fi finanțată cu 400.000 de euro, iar administrația locală va aproba anual 100 de cereri. Acestea pot fi depuse atât de persoane fizice, cât și de familii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Detaliile, precum durata minimă a contractului de închiriere, care „cu siguranță va fi mai mare de un an”, și pragul de venit, „vorbind totuși despre profesioniști cu salarii în jurul a 1.200-1.500 de euro pe lună”, vor fi stabilite în luna iunie, a explicat Palazzi într-un interviu acordat publicației Corriere della Sera.

Primii 200.000 de euro vor fi disponibili începând cu luna septembrie a acestui an, iar restul de 200.000 de euro în 2024.

„Fără creștere nu există bunăstare”, a comentat Mattia Palazzi, „noi vrem un oraș care să atragă noi rezidenți, pentru că aici pot găsi un loc de muncă, pot construi un proiect de viață și pot beneficia de servicii și politici publice solide și sigure.”