Un orășel din Italia încântat de concertul susținut de Orchestra Mihail Jora din Bacău

„Concertul de primăvară de la Bosisio a fost un mare succes!”, scrie presa italiană despre reprezentația Orchestrei Filarmonicii Mihai Jora din Bacău de ieri, 1 mai 2019, de la Bosisio Parini, o localitate situată în provincia Lecco, din Lombardia. Mai mult de 300 de persoane au mers să îi asculte pe români în centrul orașului, iar această prezență este considerată de primăria locală una dintre cele mai numeroase la un concert de acest gen.

„Satisfacție pentru organizatori, dar și pentru public”, scrie Lecco Notizie iar erbanotizie publică mai multe imagini de la eveniment.

Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău a fost înființată în 1956 și de-a lungul timpul a susținut în Italia numeroase concerte. Repertoriul său variază de la contemporan la simfonic, de la muzica de camera la lucrări clasice, cum ar fi: Wagner, Gounod, Offenbach, Verdi, Bellini, Mozart, Ceaikovski.

„Cu un program deosebit de pretențios și rafinat – scrie presa italiană – orchestra din Bacău condusă de maestrul Ovidiu Bălan, a încântat miercuri, 1 mai și publicul din Bosisio.”

Orchestra Mihail Jora din Bacău, în concert la Bosisio (Lombradia)

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20